Feestelijke opening Jeroen Bosch Oncologisch Centrum en Verbeeten Den Bosch

Array

Op donderdag 7 juni openen het Jeroen Bosch oncologisch centrum en Verbeeten  Den Bosch officieel hun deuren door middel van een openingssymposium. Met dit nieuwe samenwerkingsverband is de wens gerealiseerd om de zorg voor de patient met kanker in de regio Den Bosch zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Olympisch en Wereldkampioen hockey, Minke Booij zal samen met de beide voorzitters Raad van Bestuur de officiele openingshandeling verrichten.

Samenwerkingsverband
In het najaar van 2000 is het Jeroen Bosch Ziekenhuis gestart met een Multidisciplinair  Oncologisch Centrum (MOC), toen nog op de oude Willem- Alexander locatie.  In het MOC werken meerdere specialismen samen aan de behandeling van kankerpatienten.  Ook radiotherapeuten van Instituut Verbeeten maakten deel uit van het MOC-team.  In de afgelopen jaren is er hard gewerkt om een nieuwe locatie van Instituut Verbeeten bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis te realiseren om de zorg voor de oncologische patient in de regio Den Bosch zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Met het betrekken van het nieuwe Jeroen Bosch oncologisch centrum in mei 2011 en de start van de radiotherapie in Verbeeten Den Bosch in september 2011, is deze wens gerealiseerd.

Voordelen voor de patient
Met de fysieke bundeling van medisch specialisten, verpleegkundigen, ondersteunende disciplines en faciliteiten op één plek is het nu mogelijk de complexe zorg rond de patient met kanker beter te organiseren. Door de komst van Verbeeten Den Bosch kunnen de patienten uit deze regio dicht bij huis behandeld worden. De reisafstanden zijn voor de patienten beduidend korter geworden.

Opening
Tijdens het openingssymposium voor professionals staat het thema ‘samenwerken’ centraal. Aan het slot van het symposium houdt Minke Booij, Olympisch en Wereldkampioen hockey een inspirerende toespraak over teambuilding en samenwerking. Samen met Gerard Tijmes en Willy Spaan, respectievelijk de bestuursvoorzitters Instituut Verbeeten en het Jeroen Bosch Ziekenhuis, zal zij de officiele openingshandeling verrichten.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte en patientveilige ziekenhuis in Nederland zijn.

Instituut Verbeeten

Instituut Verbeeten levert als specialistische ziekenhuis topklinische zorg op het gebied van radiotherapeutische oncologie en nucleaire geneeskunde.  Instituut Verbeeten heeft locaties in Tilburg, Breda en Den Bosch.  Met zo’n 250 medewerkers wordt er gewerkt aan de behandeling van jaarlijks ongeveer 3800 patienten op de afdeling Radiotherapie en zo’n 7000 onderzoeken en behandelingen op de afdeling Nucleaire Geneeskunde.

Recente artikelen