Ziekenhuis Bernhoven op 2 juni open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw

Array

Op 2 juni vindt voor de zevende keer de nationale Dag van de Bouw plaats. Op die dag, die jaarlijks wordt georganiseerd, stellen leden van Bouwend Nederland grote en kleine bouw- en infraprojecten open voor het grote publiek. Ook het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden kan op 2 juni bezocht worden. Vandaag 1 juni mochten de pers en lokale bestuurders alvast een kijkje nemen. Langs de rondweg van Uden, midden in het groen, staat inmiddels al een eigentijds ziekenhuis, het nieuwe “thuis” van ziekenhuis Bernhoven. Een ziekenhuis met een mensgerichte regiofunctie. Het zal 380 bedden huizen, 12 IC-bedden, 8 cardio-care bedden, 5 stroke-care units en 8 operatiekamers. Marion van Zoom, projectmanager Nieuwbouw, leidde ons vandaag rond op de nieuwe locatie.

De nieuwbouw en samenvoeging van het Ziekenhuis Bernhoven is noodzakelijk om ook in de toekomst een ziekenhuis in de regio te kunnen behouden met een breed scala aan zorgtaken, vertelt bestuurder Dhr. J. van der Heide. Om kwaliteit te kunnen blijven leveren en te kunnen innoveren is schaalvergroting nodig. En in dit nieuwe ziekenhuis is de zorg nog steeds in de regio maar daarnaast ook toekomstbestendig. De bouw van het nieuwe ziekenhuis in Uden gaat snel. In november 2012 wordt het ziekenhuis al opgeleverd en een paar maanden later vindt de verhuizing plaats. Ondertussen besteden veel zorg aan de nieuwe cultuur in het ziekenhuis. Van der Heide zegt de ambitie te hebben om mensgerichte zorg te bieden. Producten die we gebruiken in het restaurant worden lokaal betrokken, patienten krijgen een ruimere keuze in hun menu’s, het wordt echt “a la Carte”.Daarnaast is er veel aandacht aan de “healing environment” van een healing environment als de gebouwde omgeving bijdraagt aan het fysiek, mentaal en sociaal welbevinden van gebruikers.  Dit zijn de bewoners en bezoekers, maar ook de mensen die in het gebouw werken. Er is veel daglicht in het ziekenhuis en de omgeving zal vooral groen zijn. Met de keuze in inrichting, verlichting, kleur wordt daarbij gebruik wordt gemaakt van bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek en praktijkevaluatie van gebouwen: Post Occupancy Evaluation (POE). En dat is ook te zien in de nieuwbouw. Het wordt een veilige, prettige en uitnodigende (woon)omgeving die het lichamelijk, mentaal en sociaal welbevinden van gebruikers ondersteunt.

Met de inrichting van de PDC’s geeft het ziekenhuis daarnaast invulling aan de wens om zorg dichtbij te houden. Vooral met het oog op onze oudere en chronisch zieke patienten. Ons ziekenhuis mag dan straks naar Uden verhuizen, onze zorg verhuist zeker niet!”Ziekenhuis Bernhoven blijft door de samenvoeging dus specialistische toekomstgerichte zorg bieden Begin 2013 verhuizen de medewerkers naar Uden.

Op de vertrouwde locaties richt het ziekenhuis poliklinisch diagnostische centra in. U kunt er onder andere terecht voor eenvoudige behandelingen en bloedafname. Voor een aantal specialistische behandelingen en onderzoeken. En voor controles en uitslagen. Op deze pagina leest u bij welke specialisten u in Oss en Veghel terecht kunt. En welke zorg u daar van ons mag verwachten.

Tijdens de Dag van de Bouw, op 2 juni, krijgen bezoekers de gelegenheid om in heel Nederland bouw- en infraprojecten te bezoeken. Bouwcombinatie Bernhoven v.o.f. (Hurks van der linden – Kuijpers Installaties) zet op die dag de deuren van het nieuwe ziekenhuis Bernhoven aan de Nistelrodeseweg in Uden open. Het is de laatste gelegenheid om het ziekenhuis te bezoeken. Ik was aangenaam verrast, en niet in de laatste plaats vanwege het open karakter en de missie voor het nieuwe ziekenhuis. Goede zorg, was in deze regio, nog nooit zo dichtbij!!

Bezoekers kunnen zonder begeleiding door het ziekenhuis wandelen aan de hand van een uitgestippelde route. En gelijk ontdekken dat de zorg in Udene ook nog steeds heel dicht bij is. Op strategische punten staan medewerkers van de Bouwcombinatie of van ziekenhuis Bernhoven, die iets over de desbetreffende locatie vertellen. Publiek is welkom tussen 10:00 en 16:00 uur. Het ziekenhuis en het terrein zijn niet toegankelijk voor wandelwagens en rolstoelen. Wie meer informatie over de Dag van de Bouw wil hebben, kan kijken op www.dagvandebouw.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen