Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde UMCG grotendeels weer geopend

Array

Het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) van het UMCG is vanaf maandag 4 juni grotendeels weer geopend voor patientenzorg en onderwijs aan studenten. Het centrum was de afgelopen twee weken gesloten in verband met de aanwezigheid van de milde variant van de legionellabacterie.

In het centrum, dat gevestigd is in het gebouwencomplex van de universiteit aan de Antonius Deusinglaan 1, zijn het waterleidingstelsel en de hierop aangesloten behandelunits chemisch gereinigd en gedesinfecteerd. Daarnaast is een nieuwe waterleiding met ontsmettende UV-installaties aangelegd. Dit heeft ertoe geleid dat vanaf maandag 4 juni in twee behandelzalen weer veilig gestart kan worden met patientenzorg en in het skillslab weer veilig studentenonderwijs kan plaatsvinden.

In één behandelzaal en op de polikliniek blijkt de bacterie echter hardnekkig aanwezig in enkele behandelunits, waardoor extra reinigings- en desinfectiemaatregelen getroffen moeten worden. De betreffende units zijn inmiddels weer afgekoppeld van het waterleidingstelsel. Na reiniging en desinfectie van de units zullen opnieuw monsters worden genomen en onderzocht op legionella. Tot die tijd blijft dit deel van het CTM gesloten voor patientenzorg.

Omdat de capaciteit van het centrum nog niet volledig is, zullen patienten telefonisch worden geïnformeerd indien hun afspraak geen doorgang kan vinden.

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen