Wegens groot succes De Nacht van Kunst & Wetenschap vanaf nu jaarlijks evenement

0
124

Groningen heeft er een traditie bij: De Nacht
Met ruim 15.000 enthousiaste en leergierige bezoekers, meer dan 200 acts op veertien verschillende locaties en een uitstekende sfeer is ook de derde editie van De Nacht van Kunst & Wetenschap zeer succesvol verlopen. De Nacht blijft ook de komende jaren een podium bieden aan wetenschappelijk en kunstzinnig talent.

Tot diep in De Nacht enthousiasme over bijzondere Kunst & Wetenschap
Zowel bezoekers als artiesten reageerden vol enthousiasme op het unieke programma en de fijne sfeer. Zo werden de Nachtcolleges, huiskamerconcerten en de Kerk der Wetenschappen tot sluitingstijd druk bezocht. ‘De Nacht is veel te kort’ riep een bezoeker die rennend op weg was naar een volgende voorstelling.

 “@M8tje Wat een topnacht @denacht; van sprinkhanen eten tot straatmuziek, van Iris van Herpen tot de biechtstoel. Nu lekker slapen #denacht12

“@Mardijk30 Snaartheorie, sprinkhanen, fietsvliegen, churro’s, van herpen en dansende robots zijn geweest. Nu slapen. #denacht12

 

Podium voor talent
Ook jonge kunst- en wetenschapstalenten wisten tijdens De Nacht een breed en enthousiast publiek te boeien. Zo stroomde Academie Minerva vol met duizenden bezoekers die zich daar lieten verwonderen door allerlei projecten van jonge kunstenaars. Verder ontstonden er opstoppingen op de ‘Weg van Kunst!… naar Wetenschap’ in de Folkingestraat, waar opkomende muzikanten en kunstenaars het publiek tot stilstand brachten met onder andere live sampling optredens en spectaculaire vuurshows op straat.

 

Groningen heeft er met De Nacht van Kunst & Wetenschap een uniek festival bij, dat ook de komende jaren duizenden bezoekers wil blijven verrassen op een veelzijdige ontdekkingstocht vol kunst en wetenschap.

 

Toekomst
Ook volgend jaar zal De Nacht begin juni plaatsvinden. De organisatie heeft al weer veel nieuwe ideeen op de plank liggen en is van plan om nog meer (jonge) kunstenaars en wetenschappers bij elkaar te brengen en zo een nieuwe Nacht vol ontdekkingen te realiseren. De Nacht roept dan ook wetenschappelijke en kunstzinnige talenten op om hun ideeen te delen voor De Nacht 2013 via het emailadres: snodeplannen@denachtvankunstenwetenschap.nl

 

FACTSHEET De Nacht van Kunst & Wetenschap 2012

*Tussen 15.000 en 20.000 bezoekers

* Met bijna 7.000 verkochte kaarten op haar na uitverkocht

*Aantal acts: 245

*2 live radio uitzendingen:

Pavlov op Radio 1: http://www.wetenschap24.nl/programmas/pavlov/radio/2012/juni/voetbal-liefde-eten0.html

Glasnost op Oog Radio

*Bezoekersaantallen locaties:
*Aa-kerk (Kerk der Wetenschappen): 4500
*Academie Minerva: 2700
*Academiegebouw: 6000
*Bibliotheek Groningen: 3200
*Universiteitsbibliotheek: 3000
*Groninger Museum: ruim 2500
*Usva: 3000
*ruim 150 vrijwilligers
*150 lunches, 250 diners en 600 snacks & drinken voor artiesten & vrijwilligers
*impressies van het festival op denachtvankunstenwetenschap.nl met blogs en foto’s

 

 

Vorig artikelMinder verspilling in zorg door maatwerk medicatie
Volgend artikelMRI-scan vervangt invasief onderzoek
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.