Staatssecretaris buigt voor Kamer; intitiatiefwet thuiszorg getekend

Array

In een kort debat in de Tweede Kamer heeft de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te kennen gegeven dat zij de aangenomen initiatiefwet om te stoppen met de verplichte aanbesteding toch zal tekenen.

Renske Leijten: Eerder had zij aangegeven dit niet te willen doen eer zij een advies van de Europese Commissie had gekregen. Een Kamermeerderheid floot haar woensdag terug.

SP-Kamerlid Renske Leijten: ‘Ik ben erg blij dat de staatssecretaris terug is gekomen van haar eerdere voorstel om Europa om advies te vragen. Zo behoort een kabinet niet om te gaan met aangenomen initiatiefwetten. Ze neemt de enige juiste beslissing door de initiatiefwet te voorzien van haar handtekening’.

bron: SP

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen