Tien iPads geschonken aan kinderdagbehandeling Jeroen Bosch Ziekenhuis

Array

Informeren, voorbereiden en afleiding bieden. Daar zijn de tien nieuwe iPads van de afdeling kinderdagbehandeling in het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor bedoeld. De iPads werden door de afdeling in ontvangst genomen in het bijzijn van onder andere de sponsoren en bestuursleden van de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis. De Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis zet zich in voor extra voorzieningen in het ziekenhuis die het verblijf voor patienten aangenamer en dragelijker maken.

Op de iPads kunnen kinderen kennismaken met de afdeling, de artsen en het ziekenhuis via de kinderwebsite halloziekenhuis.nl. Zo krijgen patientjes de gelegenheid om zich voor te bereiden op behandelingen en onderzoeken op de kinderdagbehandeling. Daarnaast worden de iPads ook gebruikt om kinderen afleiding te bieden. Yvonne Pulles, verpleegkundig coördinator kinderdagbehandeling en webredacteur van de kinderwebsite: “Met de tablets hebben kinderen de regie over wat zij op dat moment in hun ziekteproces willen weten. We gaan uit van een individuele benadering van ieder kind. Voor mij is dit een mooi voorbeeld van het ziekenhuis nog kindvriendelijker maken”.

 

Sponsoren
De iPads zijn geschonken door Daniel Cirk van Iris Mobile en Theo Slaats van Facetbase, werkzaam in de telecom- en ICT-sector. Na de overhandiging hebben de sponsoren in de praktijk ervaren hoe een driejarig patientje de iPad demonstreerde in combinatie met de kinderwebsite. “Het mooie is dat kinderen een iPad als iets heel normaals ervaren. Zij kunnen er al jong goed mee omgaan”, aldus Yvonne Pulles.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientveilige en patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen