AMC rookvrij

Array

Zoals bij alle openbare gebouwen geldt ook in en om het AMC een rookverbod. Toch wordt er nog steeds op veel plaatsen gerookt. Dat levert veel overlast op.

Om mensen te beschermen tegen meeroken, en om te voldoen aan het Nederlandse rookbeleid voor openbare gebouwen, gaat het AMC de handhaving van het rookbeleid aanscherpen. Dat betekent: niet meer roken op plekken waar het niet is toegestaan.

Gastheren en gastvrouwen gaan rokers de komende tijd op vriendelijke wijze attenderen op de regels die gelden: roken is toegestaan, maar alleen op de plekken die daarvoor zijn aangewezen. Rokers krijgen nabij de ingangen een alternatief aangeboden. Zo zijn voor de rokers speciale abri’s geplaatst, waar ze beschut terecht kunnen. Een rode lijn op de grond en borden tegen de gevel geven duidelijk aan waar niet gerookt mag worden.

Een rookvrij AMC, helpt u daaraan mee?

bron: AMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen