Gemiva-SVG Groep presenteert De Ruiten van Penrose

Array

“Persoonlijke verhalen laten effect van beleid zien”
“Beleidsmakers bij de overheid zijn wel geïnteresseerd in de mensen om wie hun beleid gaat. Ik weiger te geloven dat dat niet zo is.” Deze overtuiging spreekt Gerard Gerding, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Gemiva-SVG Groep, op 20 juni 2012 uit bij de boekpresentatie van `De Ruiten van Penrose en andere verhalen’.

De gehandicaptenzorgorganisatie geeft dit boek uit vanwege de toekomstige overgang van de extramurale begeleiding naar de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO). Acteur Lars de Ridder van Domino, een professionele theatergroep van mensen met en verstandelijke handicap: “Je moet er niet alleen in lezen, maar er ook in geloven.” Hij overhandigde het eerste exemplaar aan Hans Schirmbeck, directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

`De Ruiten van Penrose en andere verhalen’ is één van de manieren waarop de Gemiva-SVG Groep beleidsmakers wil helpen zicht te krijgen op de leefsituaties van mensen met een handicap en de inzet van medewerkers in de gehandicaptenzorg. Romanschrijver en woonbegeleider Ernst Timmer, werkzaam bij de Gemiva-SVG Groep, schetst een levendig en indringend beeld van mensen met een handicap. Ook wordt duidelijk wat begeleiding toevoegt aan de kwaliteit van hun leven en betekent voor hun plaats in de gemeenschap.

Samen hard aan de slag
“De overgang van de extramurale begeleiding naar de WMO zal de inhoud en het karakter van de ondersteuning voor mensen met een handicap ongetwijfeld beïnvloeden”, verwacht Gerard Gerding. “Samen met gemeenten en andere aanbieders moeten we hard aan de slag voor de ondersteuning van mensen met een beperking. Als iedereen meedoet, kunnen er mooie nieuwe dingen ontstaan.”

Verhalen zijn nodig
“Het werk in de zorg laat zich het best kennen door verhalen. Daar draagt dit boek aan bij”, zegt VGN-directeur Schirmbeck nadat hij het boek in ontvangst heeft genomen. “Ik zit de hele dag tussen beleidsnotities. Ik heb deze verhalen nodig om de belangen van onze sector te behartigen. Net als Gerard Gerding maak ik me zorgen over de uitwerking van het Lente-akkoord in het dagelijks leven van onze clienten. Door dit boek te lezen kunnen beleidsmakers die bezig zijn met bezuinigingen en kortingen lezen wat de effecten zijn van wat ze bedenken.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen