Week Chronisch Zieken 9 t/m 16 november 2012

Array

Startsymposium Samen Werken op vrijdag 9 november 2012
De Week Chronisch Zieken start dit jaar met een symposium over Samen Werken. Centraal staat hoe je kunt blijven werken met een chronische ziekte of andere beperking. Hoe voorkom je stress op je werk? Wat doet het UWV om uitval te voorkomen? Welke rol heeft de gemeente? Wat kan de werkgever en de werknemer zelf doen? Het symposium is in Hoofddorp. Reserveer 9 november in uw agenda. Inschrijven voor het symposium is mogelijk vanaf eind augustus. Heeft u belangstelling, geef dan uw e-mailadres door aan [email protected]. Wij mailen u dan zodra het programma bekend is en de inschrijving is geopend.

Regionale bijeenkomsten met UWV
De Week Chronisch Zieken komt naar de regio. In samenwerking met het UWV zijn over het hele land sollicitatietrainingen en voorlichtingen voor werkgevers èn voor werkzoekenden. De locaties zijn nog niet bekend, maar wij houden u op de hoogte.

Informatiestands
Organisaties die zich met een informatiestand willen presenteren op het startsymposium Samen Werken of bij een regionale activiteit van het UWV, kunnen een e-mail sturen naar Bert de Groot, [email protected].

Aanmelden activiteiten
Organiseert uzelf een activiteit in de Week Chronisch Zieken 2012, meldt deze dan aan op www.chronischziek.nl. Het thema is dit jaar Samen Werken, maar uw activiteit hoeft daar niet per se op aan te sluiten. Uw activiteit komt dan in het programmaoverzicht op de site. Aanmelden hoeft niet meer zoals vorige jaren voor 1 juli. Er is geen deadline.
Werken of studeren na het voortgezet speciaal onderwijs
Juliette Barzilay enquêteerde in het kader van haar afstuderen 124 leerlingen van 9 scholen van het voortgezet speciaal onderwijs over hun toekomstplannen. Twee derde van de leerlingen had al werkervaring, meestal door een bijbaantje. Negentig procent heeft nagedacht over zijn of haar toekomst na de school (37% wil doorleren, 34% werken en 20% wil leren en werken combineren). Een kwart van de leerlingen die willen doorleren, verwacht aanpassingen nodig te hebben. Van hen die er over denken te gaan werken, verwacht ruim dertig procent dat op het werk aanpassingen nodig zijn. Bijna alle leerlingen gebruiken sociale media. Het meest populair zijn MSN en Facebook. Driekwart leest een krant, het meest Spits en Metro.

Activiteiten die buiten de periode van de Week plaatsvinden
Een activiteit hoeft niet per se aan te sluiten bij het thema of in de periode van de Week te vallen. U kunt altijd aanmelden. Heeft u bijvoorbeeld een wekelijks sportaanbod voor mensen met een beperking? Meldt dit op www.chronischziek.nl onder de button Activiteiten en het wordt geplaatst op de site.

Heeft u nieuws voor chronisch zieken?
Stuur een persbericht naar [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen