Winnaars fotowedstrijd Maag Lever Darm Stichting bekend

Array

Winnende foto publiek

Om aandacht te vragen voor darmkanker organiseerde de Maag Lever Darm Stichting de fotowedstrijd ‘denk vooruit, kijk achterom’. Darmkanker is één van de meest voorkomende vorm van kanker, maar er wordt niet graag over gesproken. Daarom riep de Maag Lever Darm Stichting Nederland op om darmkanker in beeld te brengen. In totaal werden bijna 200 foto’s op de website www.darmkanker.info geüpload. De vakjury en het publiek hebben beide een winnaar gekozen. Op maandag 25 juni j.l. zijn de prijzen overhandigd.

Winnaars
De vakjury, bestaande uit 5 professionele fotografen, koos de eerste winnende foto. De winnende foto, getiteld ‘mijn vader’, is gemaakt door Petra van der Spek. Zij fotografeerde haar vader, bij wie 5 jaar geleden een gezwel in zijn dikke darm werd gevonden. Na zijn behandeling is hij weer gezond en leeft hij zonder stoma.  De jury vond deze foto ‘een mooi en duidelijk portret’. De winnares ontvangt een camera PEN van Olympus, ter beschikking gesteld door Olympus.

handen’, van Frank Tauran kreeg maar liefst 150 stemmen. Hij fotografeerde zijn schoonvader een paar minuten na zijn overlijden. De handen, die de hand van zijn schoonvader vasthouden, zijn van de schoonmoeder van Frank Tauran. Een zeer aangrijpende foto. De winnaar ontvangt een Hampshire hotelbon, ter beschikking gesteld door Hampshire Hotels.

Beide foto’s brengen in beeld welke gevolgen darmkanker kan hebben en wat darmkanker met iemand en zijn/haar omgeving doet. Belangrijkste doel van de fotowedstrijd is om Nederland bewust te maken van darmkanker. Alle inzendingen staan op de website: www.darmkanker.info/fotowedstrijd.

Darmkanker
Jaarlijks krijgen ongeveer 12.000 patienten en hun naasten te maken met darmkanker. Bijna 5.000 mensen overlijden elk jaar aan de gevolgen van de ziekte. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, is de ziekte goed te behandelen. Darmkanker is bij vrouwen na borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker. Bij mannen volgt darmkanker na prostaat- en longkanker.

Foto-expositie ‘Denk vooruit, kijk achterom’
In het kader van Darmkankermaand maart reist de foto expositie ‘Denk vooruit, kijk achterom’ nog tot september langs de Nederlandse ziekenhuizen. Professionele fotografen brengen darmkanker op verschillende manieren in beeld. Vijf aangrijpende series, van vijf topfotografen. Bezoek de foto-expositie bij u in de buurt. Voor meer informatie: www.darmkanker.info.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen