Veldhuijzen van Zanten moet zorgen voor meer handen in de thuiszorg

Array

Tweede Kamerlid Linda Voortman wil zo snel mogelijk meer handen aan het bed in de thuiszorg. Het is hoog tijd dat staatssecretaris Veldhuijzen-Van Zanten van VWS opkomt voor de medewerkers in de thuiszorg en de verpleeghuizen. In het lenteakkoord is extra geld vrijgemaakt om extra medewerkers in de ouderenzorg aan te kunnen nemen. De staatssecretaris beloofde drie weken geleden als `olievrouwtje’ op te treden om de CAO-onderhandelingen vlot te trekken en meer collega’s aan te nemen.

Voortman: “Patienten en werknemers in de thuiszorg zitten te springen om meer mensen aan hun bed. Ik wil dat de staatssecretaris doet wat ze belooft en de CAO-partners ons geld laat uitgeven aan extra collega’s voor de overbelaste thuiszorgmedewerkers.”

Dan is het raar dat dat nu juist een van de zaken is waar het in de onderhandelingen op vast zit. Al maanden voeren thuiszorgmedewerkers actie voor onder andere meer collega’s. GroenLinks wil dat de impasse doorbroken wordt. In het debat over arbeidsmarkt heeft Voortman dit ook aan de orde gesteld. Zij stelde toen voor dat de staatssecretaris als bemiddelaar op zou treden. Het is onduidelijk wat daar sindsdien mee gebeurd is.

Voortman: “Formeel heeft de staatssecretaris gelijk dat een cao iets van sociale partners is. Maar de werknemers in de zorg worden natuurlijk wel betaald uit publieke middelen. Instellingen hebben genoeg geld gekregen voor meer thuiszorgmedewerkers. GroenLinks van de staatssecretaris meer dan vage intenties en dat het geld besteed wordt aan handen aan het bed. Daar worden zowel de clienten als de zorgverleners beter van.”

bron: Groen Links

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen