Jos Aartsen nieuwe voorzitter Raad van Bestuur UMCG

Array

Mr. J.F.M. (Jos) Aartsen is vanaf 1 juli 2012 de voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG. Hij volgt drs. L.C. (Bert) Bruggeman op die van 1 juli 2006 tot 1 juli 2012 voorzitter was.

De heer Aartsen maakt sinds mei 2008 deel uit van de Raad van Bestuur van het UMCG. Hij hield zich onder andere bezig met de financien, de acute zorg, de relatie met de zorgverzekeraars en ministeries, en de samenwerking met de regio.

Aartsen studeerde rechten en heeft een lange loopbaan in de gezondheidszorg. Zo was hij hoofd beleidssector Curatieve Zorg bij de Ziekenfondsraad. Als directeur Beleidsstaf van het UMCG was Aartsen onder andere nauw betrokken bij de fusie met Beatrixoord, de overname van Ambulancezorg en de
totstandkoming van de huidige missie en visie van het UMCG. Ook heeft hij samen met inhoudelijk betrokkenen met succes diverse zaken in Den Haag bepleit, zoals de vergunning voor minimaal invasieve hartklepoperaties en de terugkeer van de opleiding orthodontie.

Aartsen bekleedt diverse nevenfuncties die nauw samenhangen met de zorg:

* Gelieerde organisaties:

* Stichting Regionale Ambulance Voorziening UMCG (RAV/AZG)

* Stichting Academische Huisartsenpraktijk, Groningen

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen