Keurmerk voor dialyseafdeling Scheper Ziekenhuis

Array
De dialyseafdeling van het Scheper Ziekenhuis ontving op dinsdag 26 juni opnieuw het keurmerk waaruit blijkt dat zij de zorg voor haar patienten optimaal heeft geregeld, het zogenoemde HKZ-keurmerk. Dit keurmerk toont aan dat de afdeling de zorg voor patienten goed op orde heeft en betrouwbare resultaten laat zien. Het toont daarnaast aan dat er voortdurend wordt gewerkt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

De dialyseafdeling van het Scheper Ziekenhuis voert jaarlijks zo’n 14.000 hemodialysebehandelingen uit. Dit is een behandeling bij patienten waarvan de nieren niet meer goed werken en waarbij bloedzuivering plaatsvindt met behulp van een kunstnier. Om de drie jaar vindt een nieuwe beoordeling plaats. De afdeling is sinds 2003 in het bezit is van het HKZ-keurmerk.HKZ staat voor Harmonisatiemodel Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Doel is het waarborgen van kwaliteit en het verhogen van de tevredenheid van de patient. HKZ stelt kwaliteitsnormen voor een groot aantal branches in Zorg en Welzijn. Dit gebeurt samen met zorgverzekeraars, patientenorganisaties en zorgaanbieders. HKZ stimuleert werken aan kwaliteit vanuit het perspectief van de klant.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen