Ook 16 minners drinken minder

Array
Dit is een origineel bericht van STIVA – Stichting Verantwoord Alcoholgebruik

STIVA is verheugd over de uitkomsten van het Leefstijlonderzoek 2012 dat het CBS vandaag gepubliceerd heeft. Daaruit blijkt dat het percentage zware drinkers in Nederland net als vorig jaar 9,4% is. Dat betekent dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders op een verantwoorde manier alcoholhoudende drank consumeert. Het percentage jongeren van 12 t/m 15 jaar dat wel eens drinkt is fors gedaald van 23,7% naar 16,8%. Daarnaast is in deze groep het aantal zware drinkers afgenomen van 1,1% naar 0,4 %.In de leeftijdsgroep van 16 tot 20 jaar is het aantal zware drinkers met 30% afgenomen, nl. van 12,7% naar 9,0%. Bovendien is het aantal jongeren tussen 16 en 20 jaar dat gemiddeld 3 of meer glazen per dag drinkt bijna gehalveerd. STIVA is blij dat de CBS cijfers aantonen dat ook jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar minder zijn gaan drinken.

Over STIVA
Verenigd in de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) leveren de Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en gedistilleerde dranken een actieve bijdrage aan het bevorderen van verantwoorde alcoholconsumptie en het terugdringen van alcoholmisbruik. Tevens bevordert STIVA een maatschappelijk verantwoord marktgedrag door coördinatie van en communicatie over de zelfregulering die de bedrijfssectoren realiseren aan de hand van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RvA).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen