Philips sluit omvangrijke medische order met Canisius-Wilhelmina

Array

Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG; AEX: PHI) en het Canisius-Wilhelminia Ziekenhuis in Nijmegen hebben vandaag bekend gemaakt dat zij een omvangrijke medische order hebben getekend. Het gaat om een contract voor de levering van geavanceerde medische systemen voor diagnostisch onderzoek. Het topklinisch ziekenhuis vernieuwt daarmee haar afdeling radiologie, waardoor patienten sneller, efficienter en beter geholpen kunnen worden.

De order omvat enkele van Philips’ meest innovatieve en geavanceerde diagnostische apparatuur, waaronder een zeer sterke digitale Ingenia 3 Tesla MRI-scanner. Deze scanner levert veel scherpere beelden dan andere MRI-scanners en stelt artsen daarnaast in staat de onderzoekstijd met 30% te
verkorten. Het Canisius-Wilhelmia Ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die zal beschikken over zo’n scanner. Ook levert Philips zijn topmodel CT-scanner, twee kamers voor regulier diagnostisch röntgenonderzoek en ultrasound-systemen.

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis gaat tevens de hoeveelheid röntgenstraling die wordt gebruikt tijdens patientenonderzoeken fors verminderen. Daarvoor is een speciale oplossing, genaamd iDose, aangekocht waarmee de hoeveelheid straling tijdens onderzoeken met een CT-scanner met 20 tot 40%
wordt verminderd. Dat is veiliger en minder belastend voor patienten.

“Als topklinisch ziekenhuis willen we de modernste apparatuur met de beste prijs-prestatie verhouding die er op de markt is aanbieden aan onze patienten,” zegt manager radiologie Ton Litjes van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. “We hadden een heel pakket van eisen en daar is Philips
uiteindelijk als beste uitgekomen.”

Volgens Philips toont het contract met het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis opnieuw aan dat het bedrijf voorop loopt bij de ontwikkeling van vernieuwende medische oplossingen. “We willen ziekenhuizen niet alleen technologische innovaties bieden waardoor artsen hun patienten betere en
effectievere zorg kunnen bieden, maar willen ook dat die innovaties nadrukkelijk helpen om gezondheidszorg efficienter te maken, inspelend op de maatschappelijke wens de algehele kosten van onze zorg te verminderen,” zegt Hans Bossink, General Manager van Philips Healthcare Benelux.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen