Nieuwe samenstelling RvT en RvB van het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

0
449

De samenstelling van de Raad van Toezicht van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk is gewijzigd en is er een tweede bestuurder benoemd.

Raad van Toezicht
Tot de Raad van Toezicht zijn de heren dr. D.J. Vermeer, prof. dr. Chr. van der Werken, mr. dr. R.J. de Folter en mevrouw drs. M. Trompetter toegetreden.

  • Vermeer is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij heeft een interim en adviespraktijk na een loopbaan bij Shell en heeft onder meer bestuurlijke ervaring in ziekenhuizen.
  • Van der Werken is Emeritus Hoogleraar Heelkunde en bekleedt tal van (medisch) managementfuncties in de gezondheidszorg.
  • De Folter heeft een advies- en interim-managementbureau en heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring in de (ziekenhuis)gezondheidszorg.
  • Trompetter is onder meer zelfstandig organisatieadviseur en universitair docent organisatiekunde. Zij bekleedt meerdere toezichthoudende functies.

In juni nam de heer prof. dr. G.H.A.Visser (voorzitter) afscheid van de Raad van Toezicht, na de maximale termijn van acht jaar te hebben uitgediend. Eerder dit jaar werd afscheid genomen van mevrouw mr. Ch.P.A.Th. van Goethem en de heer drs. D.J. van Ommeren.

De nieuwe leden treden aan naast de al zittende leden mevrouw drs. L.M.A. Donders en de heren prof. dr. A. Klink en drs. H.B.M. van derLaan.

Raad van Bestuur
Drs. Jeroen (J.) van Roon MBA (1966) is benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur. Daarmee is de gewenste uitbreiding van de Raad van Bestuur naar twee personen een feit. De Raad van Bestuur bestaat nu uit de heer Van Roon en mevrouw drs. Marianne (M.A.A.) Acampo, die sinds 2009 de Raad van Bestuur vormde. Van Roon heeft – als partner verbonden aan Boer & Croon Healthcare – onder meer een groot aantal Nederlandse ziekenhuizen op bestuurlijk niveau geadviseerd en publiceert regelmatig over de gezondheidszorg.

De benoeming van de nieuwe leden is onderdeel van de afspraken die het Rode Kruis Ziekenhuis onlangs maakte met Achmea.