Eigenlijk zou iedereen de zelfmanagementtraining moeten volgen

Array

Zelfmanagementtraining
“Eigenlijk zou iedereen de zelfmanagementtraining moeten volgen!”
Bovenstaande is een citaat van één van de deelnemers van de eerste succesvolle zelfmanagement-training van Project DIAlooggestuurde re-integratie. Deze zelfmanagementtraining is inmiddels afgerond en de deelnemers worden de komende zes maanden begeleid door een ervaringsdeskundige coach. Ook hebben zij een werkwijzer tot hun beschikking. Dit alles om de patient beter in staat te stellen een actieve inbreng te hebben in gesprekken met de bedrijfsarts. De reacties van alle deelnemers waren positief: “prettige open sfeer”, “dankzij de training zit ik straks zelfverzekerder bij de Arbo-arts”, “het contact met lotgenoten is zeer waardevol”.

Project DIA?!
De Whiplash Stichting Nederland, de Steungroep ME & Arbeidsongeschiktheid en de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging voeren gezamenlijk het project DIAlooggestuurde re-integratie (project DIA) uit. ME/CVS, Whiplash en PDS hebben gemeen dat ze als ‘moeilijk objectiveerbaar’ worden aangemerkt of pas laat worden onderkend.

In dit project worden instrumenten ontwikkeld die de zieke werknemer ondersteunen om inzicht te krijgen in de reele mogelijkheden en de beperkingen in de werksituatie. Dit moet de zieke werknemer (beter) in staat stellen een actieve inbreng te hebben in gesprekken met de bedrijfsarts en de werkgever en aan te kunnen geven welke stappen nodig zijn om aan het werk te kunnen (blijven). Het versterken van de zieke werknemer is een voorwaarde voor een evenwichtige dialoog tussen zieke werknemer en bedrijfsarts. In dit project ligt het accent op het optimaliseren van de inbreng van de zieke werknemer.

Meer informatie
Informatie over de vervolgstappen van Project DIA is te vinden op onze website www.whiplashstichting.nl/nl/projecten/project-dialooggestuurde-re-integratie.html.
Of is te verkrijgen via onze projectleider Astrid van Waart [email protected].

Ook deelnemen?!
Voor project DIA zijn wij op zoek naar zieke werknemers:
Hebt u zich maximaal 15 maanden geleden (deels) ziek gemeld? Is de diagnose ME/CVS, whiplash of PDS gesteld? Dan willen wij u graag 6 maanden lang volgen in de gesprekken met uw bedrijfsarts. Met als doel inzicht te krijgen in bevorderende en belemmerende factoren voor een dialoog met uw bedrijfsarts, over knelpunten in de werksituatie en mogelijke oplossingen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen