Santeon krijgt super geavanceerd personeelsinformatiesysteem

Array

De Santeon ziekenhuizen gaan werken met een zeer geavanceerd personeelsinformatiesysteem, voor zover bekend zelfs het meest moderne van de Nederlandse ziekenhuizen. De deelnemende ziekenhuizen inventariseerden intern de ‘best practices’ op het gebied van HR-processen en brachten die vervolgens op zo’n manier samen, dat de programmatuur van twee grote leveranciers elkaar nu optimaal versterkt.

De HRM-software voor de administratieve processen in de back-office komt van AFAS, terwijl de programmatuur die de medewerkers toegang geeft tot de voor hen relevante gegevens afkomstig is van Hunite.

De software van beide firma’s is op zo’n manier gekoppeld dat een zeer flexibele, waar mogelijk ook geautomatiseerde data-uitwisseling plaatsvindt. Dit betekent voor de ziekenhuizen een enorme kwaliteits- en efficiencyslag. Het wordt voor leidinggevenden bijvoorbeeld eenvoudiger om de digitale personeelsdossiers bij te houden, declaraties te verwerken en veranderingen in het dienstverband van medewerkers aan te passen. Binnen de complexe structuur van een ziekenhuisorganisatie wordt daarbij voorkomen dat bepaalde data dubbel of zelfs driedubbel worden ingevoerd.

In bijna alle Santeon ziekenhuizen wordt al met de betreffende programmatuur gewerkt. De laatste e-HRM-modules worden de komende tijd stapsgewijs in alle ziekenhuizen uitgerold. Met een laatste officiele handtekening van Piet-Hein Buiting, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis en portefeuillehouder voor HRM-zaken binnen Santeon, is dit recentelijk beklonken. Volgens Santeon past het geavanceerde personeelsinformatiesysteem bij de status van ‘topwerkgever’ waar de ziekenhuisgroep al enkele jaren achtereen op kan bogen.

Aan het contract met AFAS en Hunite gingen maanden van voorbereiding vooraf. Er volgen nog op de ziekenhuizen toegesneden scholingen, zodat het systeem ook optimaal benut kan worden. Verder is afgesproken dat de komende jaren nog ondersteunende systemen worden toegevoegd. In de zes Santeon ziekenhuizen werken ruim 21.000 medewerkers.

Santeon is een nationale ziekenhuisgroep die streeft naar de hoogste kwaliteit van medische zorg en gastvrijheid. Wat ons bindt is een gedeelde passie voor innovatieve zorg en gastvrijheid. Samen zoeken we steeds naar vernieuwende oplossingen om de beste medische zorg te leveren aan patienten. Santeon is een samenwerking van Canisius- Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Martini Ziekenhuis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in Enschede, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht, Nieuwegein.

Voor meer informatie over Santeon: www.santeon.nl 06-51331454.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen