Martini Ziekenhuis partner van De Groene Zaak

Array

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft zich als eerste ziekenhuis aangesloten bij De Groene Zaak. Hiermee onderstreept de Raad van Bestuur het belang dat zij hecht aan duurzaamheid en MVO en gaat zij zich richten op een landelijke positie van het ziekenhuis als koploper in de zorgsector.

Het Martini Ziekenhuis is de eerste van de inmiddels bijna 130 partners van De Groene Zaak die afkomstig is uit de ziekenhuiswereld. Toch denkt bestuursvoorzitter Hans Feenstra dat er veel raakvlakken zijn tussen het topklinisch opleidingsziekenhuis en andere duurzaam opererende ondernemingen. ‘Een ziekenhuis van onze omvang heeft meerdere specifieke aandachtsgebieden bij verduurzaming, zoals vastgoed, energieverbruik, inkoop, afval en mobiliteit. Wij denken dat de specifieke kennis en ervaring van de diverse partners van De Groene Zaak ons op een aantal van de deelterreinen nog verder kan brengen’, aldus Feenstra. ‘Omgekeerd kunnen wij ook innovaties inbrengen, zoals onze nieuwe Green Building Monitor waarmee we op elk moment van de dag, real time, het energieverbruik in beeld krijgen.’

Economie en milieu combineren
De Groene Zaak juicht de toetreding van het Martini Ziekenhuis als partner toe, zegt directeur Marga Hoek. ‘We proberen een zo breed mogelijke basis te creeren en in alle sectoren door te groeien. De zorgsector is bij uitstek een speelveld dat een enorme impact kan hebben op economische verduurzaming.’ Volgens Hoek heeft het Martini Ziekenhuis de afgelopen jaren aangetoond verduurzaming als serieus strategisch issue op te pakken en een bedrijf te zijn dat economie en milieu op een goede manier combineert. ‘Met zijn aanpak op het terrein van energiebesparing en flexibel en demontabel bouwen is het Groninger ziekenhuis een innovator op een aantal voor De Groene Zaak cruciale terreinen’, aldus Hoek.

bron: Martini ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen