VWS moet haast maken met vergoeden nieuwe generatie orale anticoagulantia

VWS moet haast maken met het vergoeden van nieuwe generatie orale antistollingsmiddelen.
Volgens de vooraanstaande Nederlandse cardiologen leidt het politiek en bestuurlijk getreuzel elk jaar tot de dood van minstens 600 trombosepatienten en duizenden onnodige ziekenhuisopnamen, stellen de vier cardiologen en een farmacoloog in De Telegraaf. Het snel vergoeden van de nieuwe orale anticoagulantia zou volgens de specialisten zou tussen de 800 en 1300 hersenbloedingen per jaar kunnen voorkomen. College voor Zorgverzekeringen (CVZ) wacht al een jaar een vergoedingsbesluit aan de minister te geven. Nu krijgen 225 duizend trombospatienten met de ritmestoornissen en boezemfibrilleren nog ouderwetse medicijnen, stellen de medici. De nieuwe middelen zouden 29 tot 58 procent minder kans op hersenbloedingen geven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen