Internet-cafe in Huize Sint Jozef officieel geopend

Onder grote belangstelling van bewoners, medewerkers en vrijwilligers werd woensdag 25 juli j.l., door Stichting Vivat Welzijn, de benodigde computerapparatuur en software overgedragen aan de bewoners van Huize Sint Jozef en mevrouw Conny Cramer (locatiemanager).

De apparatuur zal worden opgesteld in het onlangs ingerichte Internet-cafe, dat een speciale plaats gekregen heeft in de recreatiezaal van Huize Sint Jozef. Mede dankzij de medewerking van huisaannemer Harry Lijmense en Gerard Ostemeijer van de technische dienst van Huize Sint Jozef werd de bibliotheek in deze ruimte aangepast op de nieuwe apparatuur.

De overdracht van de computers heeft gelijktijdig plaats met de officiele opening van het Internetcafe. Bewoners kunnen hier vanaf vandaag elke dag naar hartenlust Internetten en gebruikmaken van de nieuwste faciliteiten. Speciale vrijwilligers zijn beschikbaar om bewoners die dat wensen te helpen en wegwijs te maken in computerland.

Na een tweetal korte toespraken door locatiemanager Conny Cramer (Sint Jozef Nijkerk) en Gerard Elbertsen (Stichting Vivat Welzijn) werd het Internetcafe officieel voor geopend verklaard door twee bewoners van Huize Sint Jozef, t.w. mevrouw van de Ridder en de heer de Wild en Remko Simon namens Expert Nijkerk.

Stichting Vivat Welzijn heeft met deze nieuwe voorziening een al langer bestaande wens binnen Huize Sint Jozef in vervulling doen gaan. Mede dankzij financiele bijdragen van o.a. bedrijven, maatschappelijke organisaties en donateurs. Bij dit project is verder een bijzondere rol vervuld door Expert Nijkerk, die naast een financieel steuntje in de rug een bijdrage leverde aan de technische installatie van de apparatuur.

Na afloop van het officiele gedeelte was er voor de bewoners volop gelegenheid om met de nieuwe voorzieningen aan de slag te gaan en desgewenst de kennis van Internet verder aan te scherpen.