Zorgverzekeraars voor vergoeding

Array

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft zich nadrukkelijk uitgesproken voor de vergoeding van weesgeneesmiddelen zoals Myozyme. Voor mensen met de ziekte van Pompe is dit een zeer belangrijke steun in de rug.

In een verklaring op de website schrijft ZN het volgende: “ZN verwelkomt de brede maatschappelijke discussie over de kosten van de zorg, maar de dure weesgeneesmiddelen voor kleine groepen patienten die lijden aan zeer zeldzame ziekten, vormen daarvoor naar het oordeel van ZN geen goed vertrekpunt. Al was het maar omdat de overheid zich gebonden heeft aan Europees stimuleringsbeleid om weesgeneesmiddelen naar de markt te brengen, onder andere door gunstige vergoedingsvoorwaarden te creeren.”

In de discussie die losgebarsten is rond het conceptadvies van CVZ aan de minister van VWS is deze stellingname zeer goed nieuws.

Zie het origineel.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen