Negatief zwemadvies Varkensbaai Sloterplas

Array

De provincie Noord-Holland heeft een negatief zwemadvies ingesteld voor de locatie Varkensbaai Sloterplas te Amsterdam.

In het water van de Varkensbaai is veel blauwalg geconstateerd. De provincie Noord-Holland heeft daarom besloten een negatief zwemadvies in te stellen. Op het strand worden borden geplaatst. De Varkensbaai staat nog niet op de lijst van officiele zwemlocaties in Noord-Holland.

Momenteel wordt onderzocht of de locatie voldoet om in de toekomst wel op de lijst te komen. Dat is de reden dat de kwaliteit van het water regelmatig wordt gecontroleerd. Eerder was de aanwezigheid van blauwalg reden om een waarschuwing af te geven. Recente metingen hebben aangetoond dat de hoeveelheid blauwalg is toegenomen. Daarom is een negatief zwemadvies ingesteld. Bij een negatief zwemadvies kan men beter niet gaan zwemmen. De kans ziek te worden is redelijk groot

Actuele informatie
De provincie geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op deze website en via de zwemwatertelefoon (            0800-9986734      ). De provincie Noord-Holland geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden en ook door via Twitter.

bron: Provincie Noord-Holland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen