Onderzoek Erasmus MC vaak gehonoreerd

Array

Wetenschappers van het Erasmus MC en het UMC Utrecht zagen hun onderzoeksvoorstel de afgelopen jaren het vaakst beloond met een subsidie van NWO.

Succes
Het succes van de Rotterdamse en Utrechtse onderzoekers blijkt uit een inventarisatie van de Veni-, Vidi- en Vici-subsidies. Deze worden toegekend door de wetenschapsorganisatie NWO.

Senior
De grootste subsidie, tot € 1,5 miljoen, is bedoeld voor senioronderzoekers. De zogeheten Vici ging de afgelopen negen jaar de meeste keren naar het Erasmus MC en UMC Utrecht.

Gepromoveerd
De subsidie Vidi, tot € 800.000, is in de periode 2002 tot 2012 het vaakst toegekend aan het Erasmus MC. Tweede is hier het UMC Utrecht. Dit bedrag gaat naar onderzoekers die maximaal acht jaar geleden zijn gepromoveerd.

AMC
Veni, een subsidie tot € 250.000 voor pas gepromoveerde onderzoekers, is het vaakst in de wacht gesleept door onderzoekers van het UMC Utrecht, op afstand gevolgd door het AMC en het Erasmus MC.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen