Nederland en België fietsen samen voor LIVESTRONG

Array

Grensoverschrijdende fietstocht vraagt aandacht voor de 28 miljoen kankerpatienten over de hele wereld
In de vroege ochtend van zondag 30 september vindt een letterlijk grensoverschrijdende fietstocht plaats. Nederlandse en Belgische vrijwilligers van de Lance Armstrong Foundation (LIVESTRONG) organiseren dan de LIVESTRONG Day Ride, een recreatieve fietstocht ter gelegenheid van de jaarlijkse LIVESTRONG Day. Inschrijven kost €25 en fietsers van alle leeftijden zijn welkom. Zij kunnen kiezen uit een parcours van 35 of van 75 kilometer.

Op 2 oktober 1996 kreeg Lance Armstrong te horen dat hij kanker had en sindsdien is die datum voor zijn LIVESTRONG Foundation een dag om stil te staan bij het lot van al die mensen die op wat voor manier dan ook geraakt worden door kanker. Wereldwiijd worden op en rond 2 oktober vele honderden evenementen georganiseerd, groot en klein, om aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker en geld in te zamelen voor projecten die ten goede komen aan hen die er door worden geraakt.

De LIVESTRONG Day Ride is een recreatieve tourtocht, fietsers van alle leeftijden en alle niveaus worden uitgenodigd om mee te rijden. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 35 of 75 kilometer. Beide routes starten bij de Volksabdij O.L.V. ter Duinen in Ossendrecht (NB) en leiden de deelnemers door het bosrijk grensgebied tussen Hoogerheide en Kalmthout.

Inschrijven kost €25 (inclusief T-shirt, armband en bevoorrading) en kan tot 16 september via http://www.nl4livestrong.nl of http://belgium4livestrong.wordpress.com.

Belgium4Livestrong en NL4Livestrong zijn teams van vrijwilligers, door de foundation ‘leaders‘ genoemd die hun vrije tijd inzetten om te werken aan de bekendheid van Livestrong in hun eigen directe omgeving en geld in te zamelen voor het werk van Livestrong. Beide teams waren in maart nog te gast in het hoofdkwartier van Livestrong in Austin, Texas.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen