Longarts Piet Postmus wil via kort geding VUmc weer aan het werk

Array

Longarts Piet Postmus heeft een kort geding aangespannen tegen het VUmc omdat hij weer aan het werk wil. Sinds vorige week is Postmus op non-actief is gezet. Advocaat Tijmen Noordoven laat weten dar er aanstaande vrijdag kort geding bij de rechtbank in Amsterdam. Waarschijnlijk volgt de uitspraak 2 weken later. Postmus hoopt dat met een nieuw bestuur de deur weer op een kier gezet wordt voor zijn terugkeer. De IGZ plaatste het VUmc vorige week onder verscherpt toezicht.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Longarts Piet Postmus wil via kort geding VUmc weer aan het werk"

  1. Het wordt tijd voor een grote schoonmaak bij VUmc en die begint bij een GEHEEL nieuwe RvB. Wim Stalman moet dus heel snel opstappen. Wim Stalman, die als lid Raad van Bestuur gewoon is blijven zitten na de Eyeworks affaire, de Doofpot affaire (gelukkig gemeld door dr. Paul) en de Klokkenluider affaire (prof Postmus die de onveilige situatie op de chirurgie en IC, meldde bij IGZ). Wat beweegt deze Stalman? Denkt hij dat de storm wel overwaait nu zijn twee collega bestuurders wèl terecht hun conclusies hebben getrokken en zijn opgestapt? Denkt hij echt buiten schot te kunnen blijven na zoveel wanbeleid? Hoe geloofwaardig zijn besluiten van een ‘nieuwe’ RvB waarin Stalman zelf gewoon zitting heeft? Iedere beslissing van deze RvB zal gestuurd worden door Stalman, die het bloed van prof Postmus wel kan drinken. Immers, deze professor durfde als enige het functioneren van Stalman c.s. openlijk in twijfel te trekken en is dus bedreigend voor Wim Stalman. “Een ingecalculeerd risico”, noemde Stalman de kritiek in de media die los zou kunnen barsten, toen hij het ontslag intern aankondigde hier op VUmc. Inmiddels is wel duidelijk hoezeer Stalman hier een misrekening heeft gemaakt. Als personeel hebben wij nu een spreekverbod, maar wij rusten niet voordat ook Stalman weg is. De uitzending van Nieuwsuur van gisteren was nog maar het begin. Stalman, hoepel zo snel mogelijk op en laat je svp nooit meer zien in een ziekenhuis, want je begrijpt er helemaal NIETS van. Mvg Jan, verpleger VUmc

Comments are closed.

Recente artikelen