Johan Dorresteijn neemt afscheid van het Havenziekenhuis

Array

bruggenbouwer steekt de Maas over
Tijdens een druk bezochte receptie met veel lovende woorden nam Johan Dorresteijn op donderdag 30 augustus afscheid van het Havenziekenhuis in Rotterdam.
Op  1 september stapt hij over naar het Maasstad Ziekenhuis, waar hij toetreedt tot de Raad van Bestuur.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst in het nieuwe restaurant van het Havenziekenhuis bedankten onder meer Bianka Mennema, voorzitter van de Vereniging Medische Staf, Henri Claassen voorzitter van de Clientenraad, Rob Valentijn, voorzitter van de Raad van Commissarissen en Huib Pols, lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC Johan Dorresteijn voor zijn inzet, resultaten en vooral zijn persoonlijke stijl. Van binnen en van buiten het Havenziekenhuis ontving Dorresteijn vele dankwoorden.

Verdiensten
Bert Kool, de nieuwe tijdelijke directeur van het Havenziekenhuis, blikt terug op de verdiensten van Dorresteijn en bevestigt wat er tijdens de speeches gezegd werd. “Johan Dorresteijn is een echte bruggenbouwer en een mensenmens. De strategische keuze voor algemene basiszorg naast Reizigersgeneeskunde en zorg voor ouderen heeft het Havenziekenhuis geen windeieren gelegd. De reputatie als goed en toegankelijk ziekenhuis met veel persoonlijke aandacht voor patienten is in de afgelopen jaren verstevigd en het aantal patienten dat naar het Havenziekenhuis gaat voor een behandeling is toegenomen. Johan Dorresteijn heeft het Havenziekenhuis in de afgelopen vijf jaar samen met het MT en het bestuur van de medische staf organisatorisch gestabiliseerd. Het ziekenhuis heeft een goed team met medisch specialisten en de hoogste patienttevredenheid in de regio Rotterdam Rijnmond. Ook de tevredenheid van de medewerkers is onder leiding van Johan Dorresteijn flink toegenomen.” Volgens Kool is dit ook een van de verdiensten van Dorresteijn: “Hij weet mensen te binden, zorgt  ervoor dat iedereen zich hier thuis voelt en trots is op het Havenziekenhuis.”

Zorg met aandacht
Kool roemt de zorgvisie van Dorresteijn: “Hij heeft een solide basis gelegd voor het beleid  waar we nu op voortbouwen. Hij heeft daadwerkelijk de menselijke maat in de zorg versterkt. In het kleinschalige Havenziekenhuis staat ‘zorg mét aandacht’ centraal. Niet alleen van artsen en verpleegkundigen, maar ook van de receptionistes, de voedingsassistentes en de andere medewerkers.”

Ook het feit dat Dorresteijn een “vriendelijke en ontwapenende man” is,  heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de resultaten die hij in de afgelopen jaren gerealiseerd heeft.  “Hij was regelmatig te zien op de werkvloer en onderhield vanuit het Havenziekenhuis een goede relatie met moederorganisatie Erasmus MC, in harmonie, maar wel onafhankelijk. Mede hierdoor zijn de verschillende samenwerkingsverbanden tussen beide organisaties goed van de grond gekomen. Bijvoorbeeld KinderHaven, het Slaap- en Snurkcentrum aan de Maas en het Alzheimercentrum zuidwest Nederland.”

Recente artikelen