Jarig Havenziekenhuis breidt bezoekuren uit

Array

1e havenziekenhuis in 1927 in verbouwd Hotel Continental

85 jaar gastvrijheid in voormalig hotel
Het Havenziekenhuis bestaat dit jaar 85 jaar. Van oorsprong hét ziekenhuis voor Tropen- en Reizigersgeneeskunde, maar sinds vele jaren ook een algemeen ziekenhuis en gespecialiseerd in de zorg voor ouderen. Op donderdag 18 oktober bestaat het Havenziekenhuis precies 85 jaar en dat wordt in de maanden september en oktober en op de dag zelf uitgebreid gevierd. In diezelfde periode worden de bezoekuren van het Havenziekenhuis uitgebreid.

Goede zorg mét persoonlijke aandacht
Dat het Havenziekenhuis vroeger een hotel was kun je nog steeds merken aan de gastvrijheid en de prettige persoonlijke sfeer die je in het ziekenhuis aantreft. Goede zorg mét aandacht staat centraal in de zorg die het Havenziekenhuis haar patienten biedt. Vanaf 6 september breidt het ziekenhuis haar bezoekuren uit. Bezoekers kunnen nu dagelijks terecht tussen 15.00 en 20.00 uur.

Rust bewaren
Patienten die in het ziekenhuis zijn opgenomen, kunnen voortaan bezoek ontvangen van 15.00 tot 20.00 uur. Daarmee komt het Havenziekenhuis zoveel mogelijk tegemoet aan de wensen en behoeften van de patienten en hun bezoekers. Keuzevrijheid in de bezoektijden hoort daarbij. Dat die vrijheid niet ten koste kan gaan van de zorg, spreekt voor zich. Onderzoeken, behandeling en verpleging hebben altijd voorrang. Elke patient kan maximaal twee bezoekers tegelijkertijd ontvangen, vanwege de rust voor de patient, kamergenoten en de afdeling. Op bepaalde afdelingen gelden andere bezoektijden. Op de Hartbewaking en de Intensive Care zijn de bezoektijden 11.00 – 13.00 uur en van 15.00 – 20.00 uur.

Dagelijkse zorg
Waar mogelijk kunnen familie en bezoekers soms ook ondersteunen bij bijvoorbeeld dagelijkse zorg. Er is meer gelegenheid om met familie te overleggen. Als patienten de doorlopende bezoektijden juist vermoeiend of minder wenselijk vinden, dan wordt dat natuurlijk afgestemd met de zorgverleners en de bezoekers. Er is voor het bezoek ook gelegenheid om te verblijven in de grand café’s op elke verpleegafdeling en het vernieuwde restaurant van het Havenziekenhuis dat op 6 september geopend wordt. Het uitzicht vanaf het dakterras bij het restaurant op de Maas en de Rotterdamse bruggen is overigens zeer de moeite waard.

Verwenweek voor patienten
In de week van 8 tot 14 oktober wordt het 85-jarig bestaan van het Havenziekenhuis gevierd met de patienten. Dan wordt er een verwenweek voor patienten gehouden met activiteiten die varieren van optredens, een filmavond, muzikale bijeenkomsten tot een speciale voorstelling van Joris Lutz voor de allerkleinste patientjes. Het volledige programma van de verwenweek treft u aan op de website van het Havenziekenhuis. www.havenziekenhuis.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen