Negatief zwemadvies De Lange Kolk te Den Nul

Array

Het zwemmen in zwemplas De Lange Kolk te Den Nul wordt vanaf nu tot nader order afgeraden. In overleg met het Waterschap Groot Salland heeft de provincie Overijssel deze maatregel genomen omdat er teveel giftige blauwalgen in het zwemwater zitten.

Niet zwemmen in water met blauwalgen
Zwemmen in water met te hoge concentraties blauwalgen is onverstandig. De blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden waarvan mensen ziek worden. De klachten varieren van hoofdpijn, huidirritatie, misselijkheid, diarree tot koorts. Waarschuwing voor hondenbezitters: laat uw hond niet van het water drinken. Dit is zeer gevaarlijk.

Blauwalgen herkennen
Blauwalgen – eigenlijk cyanobacterien – vormen soms drijflagen met groen/blauwe tinten. Er zijn echter ook soorten die in gevaarlijk hoge concentraties voor kunnen komen zonder dat deze met het blote oog waarneembaar zijn. Onderzoek door specialisten van het waterschap is dan noodzakelijk.

bron: Provincie Overijssel

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen