3250 kilometer te paard voor Loop voor Leven

Array

Op 8 september wordt Maldenaar Noud Dirks onthaald bij het UMC St Radboud na een reis van 3250 kilometer te paard naar Istanbul. Dirks reisde in vijf maanden tijd dwars door o.a. Oostenrijk, Roemenie en Bulgarije naar Istanbul. Hij zamelde hiermee geld in voor ‘Loop voor Leven’ van het UMC St Radboud.

Noud Dirks had tot drie jaar geleden nog nooit op een paard gezeten, maar fantaseerde al jaren over een tocht van Nijmegen naar Istanbul. Dirks: ‘Na een eerste paardrijles was ik verkocht en heb ik besloten de fantasie werkelijkheid te laten worden. Ik heb twee paarden gekocht, Jan en Karel. Zelf heb ik gereden op Jan en om de reis te veraangenamen reed er wekelijks een ander met me mee op Karel’.  Noud Dirks stapte, na een voorbereiding van drie jaar, op 9 april jl. op zijn paard bij het UMC St Radboud voor de tocht van zijn leven én voor Loop voor Leven.

 

Loop voor Leven is een initiatief van het UMC St Radboud, opgericht om meer onderzoek mogelijk te maken naar het voorkómen van (erfelijke) kanker, hart- en vaatziekten en onvruchtbaarheid na kanker. Om zoveel mogelijk mensen te informeren over kanker en over wat je zelf kan doen om het te voorkomen, wil Loop voor Leven een speciale kankerpreventiebus realiseren. Hiervoor is € 80.000 nodig. Inmiddels is al 37.500 euro bijeengebracht.

Kijk voor een volledig reisverslag van Noud Dirks op: www.opwegnaaristanbul.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen