In Memoriam prof.dr. Frank W.J. Gribnau

Array

De Raad van Bestuur van het Universitair Medisch Centrum St Radboud heeft met grote droefheid kennis genomen van het overlijden van prof. dr. Frank W.J. Gribnau, voormalig lid van de Raad van Bestuur van het UMC St Radboud en emeritus hoogleraar Klinische Farmacologie.

Collega Gribnau was van 1967 tot aan zijn pensionering in 2003 werkzaam in het UMC St Radboud. Na zijn opleiding tot internist werd hij reeds op 41-jarige leeftijd benoemd tot hoogleraar Klinische Farmacologie. In die functie combineerde hij op een unieke wijze onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en patientenzorg, dat alles vanuit zijn enorme interesse in en kennis van het geneesmiddel.

Hij is in Nederland zonder meer een van de grondleggers van de Klinische Farmacologie en droeg van daaruit ook bij aan belangrijke ontwikkelingen binnen de Reumatologie en Geriatrie. Door zijn brede orientatie op het vak en op de maatschappij was hij een zeer begenadigd spreker binnen en buiten zijn beroepsgroep. Hij was een man van woorden en daden. Bevlogenheid, menslievendheid, zorgzaamheid en spiritualiteit waren voor hem zeer belangrijke begrippen die hij dagelijks in de praktijk bracht. Samen met zijn inhoudelijke deskundigheid en ervaring heeft dat hem in de laatste fase van zijn loopbaan gemaakt tot een breed gewaardeerd lid van de Raad van Bestuur van het UMC St Radboud. Wij herdenken hem dan ook met zeer veel respect.

Onze gedachten zijn bij zijn kinderen, kleinkinderen, andere familieleden en naasten. Wij wensen hun veel kracht toe bij het dragen van dit verlies. De rijke herinneringen aan deze bijzondere man zullen hen daarbij tot troost zijn.

Bron: UMCN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen