Ziekenhuis Slinge één dag open

Array

Gratis gezondheidscheck tijdens het Fitfestival Charlois 550
Op zaterdag 22 september wordt tijdens het Fitfestival ‘Charlois 550’ metrostation Slinge voor één dag omgetoverd tot Ziekenhuis Slinge. Tijdens dit gratis festival kunnen zowel de jonge als oudere bezoekers een gezondheidscheck doen: de ogen kunnen in de OOGbus gecheckt worden en de bloeddruk, suiker en fitheid in het Hospital to Go. Maak je niet druk; check je bloeddruk! Weet jij hoe gezond je bent? Doe de APK healthcheck en win leuke prijzen. Voor de kids is er daarnaast zumba, kinderyoga en ‘leren drummen alsof je een brassband zit’. De ouderen worden weer (geestelijk) fit met mindfullness en spring je fit. Fitfestival ‘Charlois 550’ wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 550-jarig bestaan van het Rotterdamse Charlois. Diverse lokale organisaties als Gezondheidscentrum Zuiderkroon, Apotheek Pendrecht, Aafje, Pameijer, Vraagwijzer, RET en PIT010 werken belangeloos mee om de inwoners van de stad Rotterdam op een leuke manier kennis te laten maken met hun eigen gezondheid.

Locatie: metrostation Slinge, Rotterdam
Datum: zaterdag 22 september
Tijdstip: 10.00 – 18.00 uur
Meer weten? www.fitfestival.nl/charlois550

Tussen het Fitfestival ‘Charlois 550’ en ‘Albert Heijn bestaat 125 jaar’ voert de wijkbus drie maal per uur een gratis pendeldienst uit. De doelgroep zijn 55+ers en mensen met een fysieke en psychische beperking. Reizen met rolstoel is helaas niet mogelijk, bewoners in het bezit van een rollator kunnen wel meereizen.

Opstaphalte: kiss and ride halte bij de ingang van metrostation Slinge.
Afzetlocatie: ter hoogte van Larenkamp/Albert Heijn.

Karel de Stoute Fietstour
Charlois bestaat 550 jaar en daarom vindt de Karel de Stoute fietstour plaats. Deze begint op zaterdag 22 september in Brugge en eindigt tussen 16.30 – 17.00 uur op het fitfestival.

Gezond in Charlois
Charlois viert in 2012 haar 550-jarig bestaan als zelfstandig dorp en is sinds 1895 onderdeel van de stad Rotterdam. Samen met bewoners en buren laat Charlois dit jaar tijdens diverse activiteiten zien wat voor moois de deelgemeente te bieden heeft. Het fitfestival is een onderdeel van het programma rondom het 550-jarig bestaan. Organiserende partijen zijn Charlois 550, PIT010 en PhiloHealth.

Recente artikelen