Haagse Anne Frankschool ontvangt vignet Gezonde School van Minister Schippers

Array

De Anne Frankschool in Den Haag heeft vanaf gisteren het vignet Gezonde School aan de gevel hangen. Demissionair minister Edith Schippers (VWS) reikte, in aanwezigheid van Epke Zonderland, winnaar Olympisch goud bij het turnen, het vignet op de school uit. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Een Gezonde School draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Inmiddels hebben 29 basisscholen in Nederland op basis van behaalde criteria recht op het vignet.

Vignet Gezonde School
Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Een Gezonde School draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Inmiddels hebben 29 basisscholen in Nederland op basis van behaalde criteria recht op het vignet.

Een Gezonde School werkt structureel en planmatig aan de verbetering van de gezondheid van leerlingen. Begin 2011 introduceerde het RIVM Centrum Gezond Leven (CGL) samen met partners het vignet Gezonde School in het basisonderwijs. Inmiddels is het beheer van het vignet overgedragen aan GGD Nederland. Sport en bewegen, gezonde voeding en psychosociale ontwikkeling zijn onder meer de thema’s waarop een Gezonde School zich kan richten om het vignet te behalen. De school is vrij om te kiezen op welke thema’s het vignet wordt aangevraagd. Op die manier wordt gewerkt aan díe thema’s die de school het belangrijkste vindt.

Binnen het CGL programma Impuls Gezonde Leefstijl Jeugd, dat met veel partners wordt uitgevoerd kunnen basisscholen in oktober inschrijven op ondersteuning. Het kan dan gaan om financiele steun of advies op maat voor de invoering van gezonde schoolactiviteiten. Dit najaar wordt gestart met de ontwikkeling van een vignet Gezonde School in het middelbaar beroepsonderwijs.

Partners van het vignet
Het vignet Gezonde School is een product van de volgende partijen:
STIVORO, Voedingscentrum, NISB, VeiligheidNL, Trimbos-instituut, Rutgers WPF, Pharos, Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, KVLO, NOC*NSF, Ivoren Kruis, Nationale Hoorstichting, Astma Fonds en GGD Nederland. Doel is zoveel mogelijk scholen te motiveren om aandacht te besteden aan een schoolklimaat waarin de gezondheid van leerlingen een belangrijke rol speelt.

Bron: RIVM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen