Symposium moet wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen voor Neder..

Array

Symposium moet wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen voor Nederland opleveren
Wat zijn de gevolgen van verschillende vormen van rookverboden in verschillende landen? Op 10 oktober vindt hierover een internationaal symposium plaats bij de Universiteit Maastricht. Door de wetgeving in verschillende landen met elkaar te vergelijken en de succes- en faal-factoren te bepalen wordt op deze vraag antwoord gegeven. Het symposium wordt georganiseerd door CAPHRI (School for Public Health and Primary Care), onderdeel van het Maastricht UMC+. STIVORO, het Nederlands expertisecentrum voor tabakspreventie, werkt nauw samen met CAPHRI en heeft een belangrijke inhoudelijke inbreng in het symposium.

Inleiders en paneldiscussie
De inleiding van het symposium zal verzorgd worden door professor Marc Willemsen van STIVORO en de Universiteit Maastricht. Daarna geven drie wetenschappers vanuit Spanje, Duitsland en Canada een presentatie over het rookverbod in hun land: uit Spanje dr. Esteve Fernàndeze van het Catalan Institute of Oncology en de Universiteit van Barcelona, uit Duitsland onderzoekster drs. Ute Mons van het Deutsches Krebsforschungszentrum en uit Canada professor Geoffrey Fong van de University of Waterloo en het Ontario Institute for Cancer Research.

Het symposium wordt afgesloten met een paneldiscussie tussen internationale experts in tabaksontmoediging en vertegenwoordigers uit de Nederlandse samenleving, waaronder Michel Rudolphie, directeur van KWF Kankerbestrijding. De discussie gaat over de stand van zaken in Nederland en moet leiden tot wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen aan het adres van de Nederlandse politici en beleidsmakers.

Gegevens symposium
Het symposium vindt plaats in de Karl-Dittrichzaal, Bonnefantenstraat 2 te Maastricht en begint om 12.00 uur. Moderator is prof. dr. Onno van Schayck, wetenschappelijk directeur van de onderzoeksinstelling CAPHRI van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+.

bron: Stivorno

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

2 thoughts on "Symposium moet wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen voor Neder.."

  1. Het wordt tijd voor een brede maatschappelijke discussie over dit onderwerp, niet “preaching for the choir”, zoals hier weer.

  2. Het geweldige van zo’n bijeenkomst is dat het allemaal gelijkgestemden zijn. Niet en Anti rokers. Hoe kun je nu een brede discussie houden over tabakspreventie en of rookverboden als maar een kant van de zaak belicht wordt?

    Ton Wurtz

Comments are closed.

Recente artikelen