Meer mensen gaan wisselen van zorgverzekeraar

Array

Per 1 januari 2013 gaan iets meer mensen dan vorig jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat heeft Independer.nl berekend op basis van onderzoek van TNS Nipo. Uit analyse van de huidige switchintentie en vergeleken met het zelfde onderzoek van afgelopen jaren verwacht Independer.nl dat 6,2% gaat overstappen. Dat is 0,2% hoger dan het percentage consumenten dat per 1 januari 2012 een andere zorgverzekering heeft afgesloten. Vorig jaar stapte 1.000.000 consumenten over naar een andere zorgverzekeraar. Dat komt neer op 6%.

Verzekerden ontvangen uiterlijk half november hun nieuwe polis met daarbij de premie voor 2013. DSW en Stad Holland hebben hun premies al bekend gemaakt. De andere volgen binnenkort. Consumenten hebben nog tot 1 januari de tijd om te switchen van zorgverzekeraar.

Independer.nl houdt een overstapmonitor op haar weblog, die wekelijks wordt geactualiseerd. Daarnaast heeft Independer.nl een overzichtspagina met marktcijfers die betrekking hebben op de zorgverzekering 2013.

Lees de toelichting op de methodiek van dit onderzoek en bekijk de infographic bij dit bericht.

Bron: Independer

Independer.nl

Independer.nl is in 1999 met als missie de financiële wereld transparanter te maken. Independer.nl is begonnen als vergelijkingssite maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online financieel adviseur van Nederland. Op een heldere manier vergelijkt Independer.nl verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Twee belangrijke productvergelijkingen zijn bijvoorbeeld autoverzekering en zorgverzekering vergelijken. Consumenten kunnen na het maken van een vergelijking zelf kiezen welk product ze willen afsluiten. Voor klanten die rechtstreeks via Independer.nl een verzekering afsluiten, ontvangt Independer.nl vergoeding.

Lees al het laatste nieuws over Independer.nl op het Independer.nl Weblog of ga naar Independer.nl.

Recente artikelen