Conferentie Preventie van gezondheidsachterstanden

Array

Forum organiseert in samenwerking met de GGD Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam op maandag 10 december in Amsterdam een symposium met bovenstaande titel.
Migrantengroepen lopen meer risico op een slechtere gezondheid dan autochtonen. Dat komt onder andere door een lagere sociaaleconomische positie en het feit dat ze vaker in achterstandswijken wonen. Tijdige toegang tot zorg is in deze wijken soms lastig, mede omdat de kennis om effectief van het zorgaanbod gebruik te maken bij bewoners van deze wijken vaak tekort schiet.

Diverse experts presenteren de stand van zaken en goede voorbeelden uit onderzoek en praktijk. De focus ligt bij het verankeren van deze kennis. Wat zijn de feiten, knelpunten en goede voorbeelden.

Bestemd voor wie? Professionals, onderzoekers, beleidsmakers, voorlichters en mensen uit de doelgroepen.

Wanneer en waar? maandag 10 december van 13.30 – 17.00 uur Felix Meritis Keizersgracht 324 1016 EZ Amsterdam

Aanmelden Er zijn geen kosten verbonden aan uw deelname.

Programma Kijk voor het volledige programma op de agenda van Forum.

bron: GGD

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen