“Informatievoorziening orgaandonatie belangrijk”

Array

Deze week vindt de Donorweek plaats. Tijdens deze week wordt er op verschillende manieren aandacht gevraagd voor orgaandonatie en het vastleggen van je keuze om wel of geen orgaandonor te worden. PvdA-raadsleden Fatima Talbi en Marco Heijmen stellen vandaag vragen aan het Rotterdams college over de informatievoorziening met betrekking tot orgaandonatie in Rotterdam.

“Steeds meer mensen in Nederland moeten steeds langer wachten op een donororgaan. Helaas overlijden ieder jaar mensen terwijl ze wachten. De PvdA-fractie vindt orgaandonatie een belangrijk thema en vindt dat het registreren van de keuze om wel of geen orgaandonor te worden zoveel mogelijk gestimuleerd dient te worden. Het belang van goede informatievoorziening over orgaandonatie kan hierbij een belangrijke rol spelen. Daarom hebben wij hierover vragen gesteld aan het stadsbestuur,” zegt Talbi.

“Wij willen van het stadsbestuur weten wat er op dit moment in Rotterdam gebeurt om Rotterdammers van informatie te voorzien over orgaandonatie en of er bepaalde groepen in Rotterdam zijn die minder geneigd zijn om de keuze om wel of geen orgaandonor te zijn te laten registreren,” zegt Heijmen. “Zo ja, dan zijn wij benieuwd naar welke groepen dit zijn en waardoor dit komt. Ook willen wij weten wat het stadsbestuur gaat doen om te zorgen voor een betere informatievoorziening over orgaandonatie specifiek voor deze groepen. Wellicht is hier een rol weggelegd voor de zelforganisaties in Rotterdam.”

Kijk op www.jaofnee.nl als als je meer wilt weten over orgaandonatie.

bron: PvdA Rotterdam

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen