Wederom roze lintje voor borstkankerzorg Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Array

Opnieuw heeft de Borstkankervereniging Nederland (BVN) het roze lintje toegekend aan het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg. De Saxenburgh Groep, waarvan het ziekenhuis deel uitmaakt, is blij met deze kwaliteitsonderscheiding voor borstkankerzorg.

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis voldoet aan de basiseisen van goede zorg in de Monitor Borstkankerzorg. Deze monitor laat zien hoe de zorg in ziekenhuizen is georganiseerd. Door de feitelijke ziekenhuisinformatie te combineren met patientervaringen is het een uniek instrument.

Om voor een roze lintje in aanmerking te komen moet een ziekenhuis voldoen aan de vijf belangrijkste voorwaarden (must haves) van de BVN en aan zeven van de tien overige criteria. De BVN heeft de criteria voor de Monitor ook dit jaar weer aangescherpt. Hiermee wil de patientenvereniging een impuls geven om kwaliteit van borstkankerzorg vanuit patientperspectief verder te verbeteren. De aanscherping is breed getoetst bij patienten en professionals. Kijk voor informatie op www.monitorborstkankerzorg.nl

Esther van den Ende, chirurg in het Hardenbergse ziekenhuis en gespecialiseerd in oncologische borstchirurgie: “Als de huisarts een patient aanmeldt voor borstonderzoek, dan kan de patient binnen twee werkdagen bij ons terecht. De benodigde onderzoeken doen wij op één dag, waarna zo mogelijk direct uitslag volgt en zo nodig binnen vier weken een operatie. Wij bespreken de patient in een multidisciplinair oncologieteam bestaande uit verschillende professionals. De regieverpleegkundige oncologie is het vaste aanspreekpunt voor de patient. De zorg voor de patient is hierdoor goed gecoördineerd en afgestemd.

Dat de patient dit ook zo ervaart, maakt het roze lintje voor ons juist zo waardevol.”

Bron:

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen