IZZ verlaagt collectieve zorgpremie met ruim 18 euro per jaar

Array

De jaarpremie voor de collectieve IZZ Basisverzekering daalt in 2013 met ruim € 18. De maandpremie voor de IZZ Basisverzekering variant natura komt dan uit op € 98,90. De IZZ Zorgverzekering is de collectieve zorgverzekering voor medewerkers in de zorgsector en hun gezinsleden.

De premiedaling is mogelijk doordat het zorggebruik van de IZZ verzekerden op de basisverzekering in 2012 lager is geweest dan vooraf is ingeschat. Doordat IZZ geen winstoogmerk heeft, vloeit dit  positieve financiele resultaat terug naar de zorg in de vorm van een lagere premie. Hiernaast stijgt de collectiviteitskorting van 7% in 2012 naar 8% in 2013.

Aanvullende pakketten vernieuwd
De inhoud van de aanvullende pakketten van de IZZ Zorgverzekering is in 2013 vernieuwd. Er is meer variatie tussen de aanvullende pakketten in zowel inhoud als premie. Ook is de opbouw van de pakketten overzichtelijker doordat er meer spreiding is tussen vergoedingen. Naast een nieuwe inhoud is ook de naamgeving van de aanvullende pakketten gewijzigd.
IZZ Zorg voor de Zorg – het aanvullende pakket met de in de zorg-cao’s vastgelegde werkgevers-bijdrage – vergoedt zorg die belangrijk is voor werknemers in de zorg. Zo wordt fysiotherapie vergoed tot € 500 per jaar en extra psychische zorg tot € 240 per jaar. Verder vergoedt dit pakket preventieve zorg en basis tandheelkundige zorg. Bovenop IZZ Zorg voor de Zorg kan worden gekozen uit drie extra aanvullende pakketten: Extra 1, 2 en 3. Hiermee kan de vergoeding worden afgestemd op de persoonlijke behoefte.

Premies aanvullende pakketten in 2013
De premie voor IZZ Zorg voor de Zorg is in 2013 € 20 per maand. De premie voor andere aanvullende pakketten Extra 1, 2 en 3 bedraagt in 2013 respectievelijk € 14, € 28 en € 46 per maand. Meeverzekerde (studerende) kinderen betalen bij IZZ geen premie voor de aanvullende pakketten.

Over de IZZ Zorgverzekering
De IZZ Zorgverzekering is de zorgverzekering voor medewerkers in de zorg. Als collectiviteit hebben werkgevers en werknemers in de zorg – via het bestuur van Stichting IZZ – gezamenlijk zeggenschap over de inhoud en prijs van de IZZ Zorgverzekering. De IZZ Zorgverzekering is afgestemd op de behoeften van zorgmedewerkers en houdt rekening met de specifieke gezondheidsrisico’s van het werken in de zorg. Ook is de IZZ Zorgverzekering als belangrijke arbeidsvoorwaarde verankerd in de voornaamste zorg-cao’s. De uitvoering van de IZZ Zorgverzekering wordt – in opdracht van Stichting IZZ – verzorgd door Coöperatie VGZ. Bijna een half miljoen Nederlanders heeft een zorgverzekering bij IZZ.

bron: IZZ Zorgverzekering

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen