Patiënten Beatrixziekenhuis snel geholpen dankzij samenwerking met Oogziekenhuis Rotterdam

Array

De oogheelkundige afdeling van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, heeft in samenwerking met Het Oogziekenhuis Rotterdam de top van haar wachtlijst voor staar weggewerkt. In een gezamenlijk initiatief zijn op zaterdag 3 november patienten van het Beatrixziekenhuis geopereerd in Rotterdam. Voor de patienten was door samenwerkingspartner Jeeves een shuttle service van deur tot deur verzorgd: de patienten werden thuis opgehaald, naar Rotterdam gereden en na de ingreep weer veilig thuis afgezet. Mirjam Lormans, directielid Rivas Zorggroep met aandachtsgebied Beatrixziekenhuis is enthousiast over deze eenmalige actie: “Dankzij deze samenwerking kunnen onze patienten snel en goed geholpen worden.”

Reactie patienten
De patienten reageerden enthousiast op dit eenmalige aanbod. Het programma voor 3 november was dan ook snel gevuld. Dhr. W. Korsman uit Werkendam bij zijn aankomst in Het Oogziekenhuis (zie foto): “Ik maak graag gebruik van het aanbod om vandaag in Het Oogziekenhuis geopereerd te worden. Door deze service is het extra makkelijk gemaakt.” Bij deze actie is extra aandacht besteed aan goede voorlichting en begeleiding van de patienten. Zo is er o.a. een speciale voorlichtingsfolder gemaakt en werden de patienten en hun begeleiders gedurende hun busrit naar Rotterdam begeleid door medewerkers van het Beatrixziekenhuis.

Samenwerking

Beide ziekenhuizen werken nauw samen binnen Het Oogzorgnetwerk. In Het Oogzorgnetwerk werken vijftien ziekenhuizen en zorgaanbieders samen aan de optimalisering van de landelijke en regionale oogzorg, zoals de ontwikkeling van oogheelkundige patienteninformatie, kortere wachttijden en verwijsmogelijkheden tussen huisarts, optometrist en oogarts.

Bron: Beatrixziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen