Rode Kruis Eerste Hulp cursus voor BHV

Het Rode Kruis heeft een EHBO cursus ontwikkeld voor bedrijfshulpverleners. Dat maakt het Rode Kruis bekend op de eerste landelijke Dag van de BHV. Jaarlijks vinden ruim 50.000 ongevallen op het werk plaats. 82.000 [1] mensen komen daardoor op de Spoedeisende Hulp afdeling van een ziekenhuis terecht.

Met de juiste kennis kan schade worden beperkt en zelfs levens worden gered. Door samen te werken met BHV-opleiders draagt het Rode Kruis nu ook bij aan het verbeteren van de veiligheid en gezondheid op de werkplek (of verbeteren van de hulpverlening op de werkplek).   Het Rode Kruis heeft veel ervaring met het opleiden van EHBO’ers in binnen- en buitenland. De organisatie zet zich in om het aantal Nederlanders met kennis van de EHBO te vergroten. Deze kennis heeft het Rode Kruis verwerkt in de lesmaterialen die BHV-opleiders gaan gebruiken. De bedrijfshulpverleners die slagen voor deze EHBO-cursus krijgen een Europees goedgekeurd Rode Kruis certificaat. Het Rode Kruis heeft inmiddels met 15 gekwalificeerde opleiders een samenwerkingsovereenkomsten getekend.
De Dag van de BHV is opgericht om de waardering te vergroten voor collega-bedrijfshulpverleners. De slogan ‘Ik doe het ook voor jou!’ moet hierbij helpen. Nog te vaak wordt het werk van de BHV’ers, zoals ontruimingen, als lastig ervaren. Collega’s van de hulpverleners beseffen niet dat ze er zijn voor hun eigen veiligheid. Snel en adequaat handelen en een goed geoefende BHV’er kan erger letsel voorkomen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen