Havenziekenhuis en Achmea maken zorgafspraken voor twee jaar

Array

Het Havenziekenhuis in Rotterdam heeft voor zowel 2013 als 2014 afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars van Achmea. Daarmee is het Havenziekenhuis een van de eerste ziekenhuizen in de regio die het contract met Achmea over het aanbod van zorg voor de komende jaren rond heeft.

Bert Kool is directeur van het Havenziekenhuis en is tevreden met het resultaat van de onderhandelingen. ‘Meer dan de helft van de patienten van het Havenziekenhuis is verzekerd bij Achmea. Dit hernieuwde contract is een bevestiging in het wederzijds vertrouwen. Wij vinden het prettig dat Achmea hiermee bevestigt dat wij onze patienten goede zorg mét persoonlijke aandacht bieden.’
Ziekenhuizen en zorgverzekeraars onderhandelen in deze periode over de inhoud en het volume van de zorg die ziekenhuizen de patienten kunnen bieden. Die onderhandelingen kosten vaak veel tijd en voorbereidingen.

Geert Groenenboom, regiomanager bij Achmea: ‘Het Havenziekenhuis voldoet aan de contractvoorwaarden voor veiligheid, kwaliteit en doelmatigheid. Kwalitatief goede zorg draagt bij aan minder hard stijgende zorgkosten en daarmee de premie. Achmea is in de regio Rotterdam met Zilveren Kruis Achmea de grootste zorgverzekeraar. Voor de patienten van het Havenziekenhuis is het fijn nu al te weten dat ziekenhuiszorg die vanuit de basisverzekering gedekt is, volledig wordt vergoed de komende twee jaar.’

bron: Havenziekenhuis Rotterdam

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen