Röpcke-Zweers Ziekenhuis organiseert voorlichtingsavond over bevallen

0
141

Maandag 19 november van 20.00 tot 22.00 uur organiseert het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep, weer een voorlichtingsavond in het ziekenhuis voor zwangere vrouwen en hun partner. De voorlichting is bedoeld om aanstaande ouders in algemene zin voor te bereiden op de komst van de baby en de kraamtijd thuis, maar ook op een eventuele ziekenhuisopname. De organisatie is in handen van de Saxenburgh Groep, in samenwerking met de kraamzorgorganisaties Naviva, de Kraamvogel en VVT Zorgverleners.

Verschillende zorgverleners op het gebied van kraamzorg zullen voorlichting geven, zoals gespecialiseerde (kraam-) verpleegkundigen, verloskundige en lactatiekundige (verpleegkundige die gespecialiseerd is op het gebied van het geven van borstvoeding). Vanzelfsprekend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook kunnen de aanwezigen aan de hand van een DVD een kijkje nemen in een kraamsuite, een huiselijk ingerichte verloskamer. ‘Ervaringsdeskundigen’ en medewerkers maken de kijkers hierin deelgenoot van hun ervaringen.

Avondpoli
Speciaal voor vrouwen die onder controle staan van de gynaecoloog is er sinds begin november elke maandagavond een poli. Deze poli is bedoeld voor vrouwen die rond de twaalf weken zwanger zijn. Behalve een echo krijgen zij uitleg over uiteenlopende zaken die met de zwangerschap te maken hebben.

 

De voorlichtingsavond
Belangstellenden voor de voorlichtingsavond op 19 november kunnen zich aanmelden en ook eventueel verdere inlichtingen krijgen bij het secretariaat gynaecologie, van 9.30 Р11.30 uur, telefoon (0523) 27 63 74, of aanmelden via het e-mailadres: j.hiddink@sxb.nl. De voorlichting vindt plaats in Brasserie Sant̩ van het R̦pcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en is gratis toegankelijk.