Jeroen Bosch Ziekenhuis vraagt om waarderingen op ZorgkaartNederland.nl

Array

Vanaf dinsdag 13 november 2012 vraagt de polikliniek Interne Geneeskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan iedere patient om zijn/haar waardering voor het ziekenhuis of de specialist achter te laten op de website ZorgkaartNederland. Gedurende drie maanden wil het ziekenhuis ervaring opdoen met deze benadering. Het is de bedoeling om daarna de website ZorgkaartNederland bij àlle patienten actief onder de aandacht te brengen. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis ziet dit als een extra kans om ervaringen en meningen van patienten terug te horen.

ZorgkaartNederland
De website www.zorgkaartnederland.nl  is een initiatief van onder andere de Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF). De site biedt een compleet en onafhankelijk overzicht van alle zorgaanbieders in Nederland, zoals ziekenhuizen, medisch specialisten, fysiotherapeuten, enz. Op de website kunnen mensen een waardering achterlaten voor een zorgverlener en/of zorgorganisatie. Dit doen zij door een rapportcijfer te geven voor bijvoorbeeld ‘afspraken’ ‘behandeling’ en ‘informatie’. En zij kunnen in eigen bewoordingen een toelichting geven.

Waardevol
Hoe meer patienten hun waardering plaatsen, hoe evenwichtiger en betrouwbaarder het totale  beeld van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt. Overigens zijn de waarderingen die op ZorgkaartNederland worden geplaatst overwegend positief. Maar ook negatieve ervaringen zijn waardevol en kunnen gebruikt worden voor kwaliteitsverbetering. Het webcareteam van het Jeroen Bosch Ziekenhuis monitort alle waarderingen die worden geplaatst. Dit team – of de betreffende specialist – reageert eventueel ook op geplaatste berichten.

Wervingsteam
Om een goede start te maken komt er op dinsdag 13 november een speciaal ‘wervingsteam’ van ZorgkaartNederland. Zij gaan patienten op beide poliklinieken van Interne Geneeskunde vragen om direct hun waardering in te vullen op de website.

Gedragscode
De redactie van ZorgkaartNederland bewaakt voortdurend alle geplaatste reacties. Beledigingen, oproepen tot acties, scheldwoorden, Godslastering en discriminerende opmerkingen worden niet geplaatst. Maandelijks worden enkele tientallen mensen gevraagd om hun ervaring aan te passen volgens de gedragscode door bijvoorbeeld minimaal twee argumenten te noemen of door taalgebruik aan te passen.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientveilige en patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

bron: JBZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen