De vele gezichten van de plastische chirurgie

Array

Op vrijdag 23 november opent de afdeling Plastische Chirurgie van het UMC St Radboud haar deuren vanwege de landelijke dag van de plastische chirurgie. Het thema is dit jaar ‘De vele gezichten van de plastische chirurgie’.
Bij plastische chirurgie denken de meeste mensen aan cosmetische operaties zoals liposuctie of facelifts. Dit is echter maar een klein deel van wat plastische chirurgie werkelijk inhoudt.

Plastische chirurgie gaat over het herstel van het lichaamsoppervlak na tumorchirurgie of na een ongeval. Maar ook over herstel van de normale vorm en functie bij aangeboren afwijkingen zoals een gespleten lip, vasculaire aandoeningen of misvormingen van de schedel. ‘Door gebruik van microchirurgische technieken, waarbij de kleinste bloedvaten en zenuwen aan elkaar worden genaaid, kunnen we ook grote defecten reconstrueren”, aldus professor Dietmar Ulrich, hoofd van de afdeling Plastische Chirurgie in het UMC St Radboud.

 

Vrij inloopspreekuur

De afdeling Plastische Chirurgie organiseert op 23 november een open dag met een interactief programma: een informatiemarkt met onder andere de historie van de plastische chirurgie, workshops, rondleidingen en een vrij inloopspreekuur. Professor Ulrich:” Bij dit inloopspreekuur kan iemand terecht voor een consult bij een van de plastisch chirurgen.”

 

Programma

9.00- 15.00 uur             Vrij inloopspreekuur (zonder afspraak) plastisch chirurg – Polikliniek Plastische Chirurgie (route 725)

9.00 – 15.00 uur            Informatiemarkt – Hoofdingang UMC St Radboud / Polikliniek Plastische Chirurgie

11.00 – 14.45 uur          Workshops (ieder uur) – Polikliniek Plastische Chirurgie (route 725)

 

Aanmelden voor workshops via 024 -361 52 42 of [email protected]

 

Recente artikelen