Wereld Diabetes Dag

Array

Diabetes is een sluipmoordenaar: onzichtbaar en gevaarlijk. Daarom steunt Diabetesvereniging Nederland (DVN), patientenorganisatie voor mensen met diabetes, Wereld Diabetes Dag. Vandaag wordt nationaal en internationaal aandacht gevraagd voor diabetes, de aandoening die in Nederland al een op de zestien mensen treft.

In Nederland zetten vele partijen zich in om Wereld Diabetes Dag op 14 november onder de aandacht te brengen. Heel goed want hoe meer mensen zich bewust zijn van de risico’s van diabetes, hoe beter. Meer begrip voor het leven met diabetes staat vandaag centraal. Maar ook tonen mensen met diabetes dat ze niet ‘zielig’ zijn, maar het juist volhouden. DVN bundelt al haar activiteiten op haar website: www.dvn.nl/wereld-diabetes-dag.

Diabetes: diagnose van levensbelang
Een op de zestien Nederlanders heeft al diabetes. Voor hen kunnen de gevolgen ernstig zijn: van beroertes, nierfalen en erectieproblemen tot blindheid en amputaties. Diabetesvereniging Nederland biedt betrouwbare informatie, zodat mensen weten wanneer ze naar een dokter moeten gaan; heb ik diabetes? Wij bieden voorlichting om de gevolgen van diabetes te voorkomen, zoals welke diabeteszorg ze moeten krijgen. Ook het aanbod diabeteshulpmiddelen en medicijnen is een zorg voor DVN; wordt het niet te duur voor patient en samenleving? Kinderen met diabetes bieden wij de SugarKidsClub, een hele steun voor kind en ouder, van de wieg tot en met de puberteit.

bron: Wereld Diabetes Dag

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen