Patiënten online verwijzen naar Medisch Centrum de Baronie via ZorgDomein

Array

Vanaf 15 november kunnen huisartsen hun patienten naar Medisch Centrum de Baronie in Breda verwijzen via ZorgDomein. Het zelfstandig behandelcentrum Medisch Centrum de Baronie verleent professionele specialistische zorg onder andere op het gebied van Dermatologie, Algemeen chirurgie, Plastische chirurgie, Urologie, Orthopedie, Maag-darm-leverziekte en een Pijn Poli.

Huisartsen en patienten in de regio Breda en omstreken hebben met de aansluiting van het Medisch Centrum de Baronie op ZorgDomein helder inzicht in de zorgtrajecten, de verwijsafspraken en de actuele korte toegangstijden.Voordelen patient, huisarts en zorginstelling

De huisarts kiest in ZorgDomein de verwijsreden op basis van het probleem of klacht van de patient. Na de keuze voor de verwijsreden, toont ZorgDomein het  zorgaanbod, de trajecten van de verschillende zorginstellingen, de geldende verwijsafspraken en de actuele toegangstijden. De huisarts en patient kiezen uit het zorgaanbod het beste passende aanbod. Hierdoor komt de patient direct op het goede spreekuur terecht in de zorginstelling. Vervolgens zendt de huisarts beveiligt via ZorgDomein relevante gegevens als de verwijsbrief digitaal naar de gekozen zorginstelling. Wanneer de patient contact opneemt voor het maken van de afspraak, beschikt de poli over alle benodigde informatie om de patient op het juiste spreekuur in te plannen.

Verbinden van zorgverlenersRuim 70% van de huisartsen in Nederland gebruikt de internetapplicatie ZorgDomein. Hierdoor hebben zij en hun patienten altijd een actueel inzicht in het zorgaanbod, de toegangstijden en de (regionale) afspraken. Met ZorgDomein behoren papieren verwijs- en aanvraagformulieren tot het verleden.

Wie is Medisch Centrum de Baronie
Medisch Centrum de Baronie is sinds begin dit jaar gevestigd in Breda. Medisch Centrum de Baronie biedt professionele specialistische zorg op het gebied van: anesthesiologie, Dermatologie/ Flebologie, Vaatchirurgie , Algemeen chirurgie, Plastische chirurgie, Gynaecologie, Neurochirurgie, Urologie/Andrologie, Orthopedie, Maag-darm-leverziekte en een Pijn Poli. De zorgvraag van de patient staat centraal. Na de juiste diagnose wordt een correct zorgtraject vastgesteld.

Wie is ZorgDomein
Verbinden van zorgverleners, verbeteren van zorg. ZorgDomein heeft als missie de (patienten)zorg te verbeteren door zorgverleners onderling, op een slimme manier, met elkaar te verbinden via ICT. ZorgDomein biedt onder andere oplossingen voor het online verwijzen van patienten, voor het aanvragen van eerstelijnsdiagnostiek en voor telezorg. ZorgDomein draagt daarmee bij aan een kwalitatief betere en efficientere patientenzorg in Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Medisch Centrum de Baronie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen