Twee iPad’s voor kinderen Oogziekenhuis

Array

Op maandag 26 november jl. heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam twee iPads van Helmink Communicatie Groep ontvangen. Ieder jaar bezoeken 20.000 kinderen de polikliniek van Het Oogziekenhuis en worden 700 kinderen geopereerd door gespecialiseerde oogartsen. Als een kind bang is en huilt, kan de oogarts het oog niet onderzoeken. Om de kinderen voorafgaande aan hun bezoek aan de oogarts gerust te stellen en te vermaken, zijn nu twee iPad’s ter beschikking gesteld. Hierop staat onder andere de app ‘Naar Het Oogziekenhuis’. Door het spelen van de app kunnen de kinderen via diverse opdrachten kennismaken met de onderzoeken die de orthoptisten en oogartsen verrichten. Gevolg: de kinderen ervaren minder angst bij hun bezoek aan het ziekenhuis.

Onno Terpstra, teamleider KinderOOGcentrum: “Met deze iPad’s en de app ‘naar Het Oogziekenhuis’ kunnen kinderen op een leuke, speelse manier goed voorbereid aan het bezoek in het ziekenhuis beginnen. We zijn dan ook heel erg blij met de sponsoring door Helmink Communicatie Groep”.

Rick Koolen, accountmanager Helmink Communicatie Groep: “Samen kunnen we mooie dingen doen!”.

Officiele opening KinderOOGcentrum 28 november
Op woensdag 28 november aanstaande wordt het KinderOOGcentrum van Het Oogziekenhuis officieel door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb geopend. Het centrum herbergt alle oogheelkundige zorg voor kinderen tot en met 14 jaar en is qua zorg, maar ook qua omgeving volledig afgestemd op de behoeften van het kind en de ouders. Gevolg: het verblijf in het ziekenhuis vindt plaats met minder angst.

iPad’s voor kinderafdelingen regionale ziekenhuizen in Nederland
In samenwerking met de Stichting Vrienden Van geeft Helmink Communicatie Groep iPad’s aan kinderafdelingen van ziekenhuizen. De adviseurs van Helmink Communicatie Groep zijn gespecialiseerd in het managen, efficienter en goedkoper maken van de mobiele (tele)communicatie van bedrijven en instellingen. Voor elke inventarisatie die zij mogen maken en elke samenwerking die wordt gestart of wordt vernieuwd, sparen zij samen aan het mogelijk maken van nieuwe iPad’s. De iPad’s worden vervolgens gegeven aan kinderafdelingen van regionale ziekenhuizen in Nederland. Op deze manier wordt het ziekbed van kinderen hopelijk een beetje leuker en dragelijker.

Meer weten over Het KinderOOGcentrum? www.oogziekenhuis.nl/kinderoogcentrum
Meer weten over de actie van Helmink Communicatie Groep? www.stichting-vriendenvan.nl

Het Oogziekenhuis Rotterdam staat bekend om de hooggespecialiseerde oogheelkunde, innovatie en een behandelfilosofie gebaseerd op angstreductie. Als het enige zelfstandige oogziekenhuis van Nederland fungeert Het Oogziekenhuis Rotterdam als topzorginstituut voor oogheelkundige zorg. Het Oogziekenhuis Rotterdam is een ‘Center of Excellence’. Dit houdt in dat zorg, opleiding en research voldoen aan de criteria van de American Association of Eye and Ear Hospitals. Jaarlijks worden ruim 14.000 operaties uitgevoerd en 140.000 patienten poliklinisch gezien. Klantgerichtheid, dagbehandelingen, eigentijdse huisvesting, efficiente bedrijfsvoering en uiteraard een innovatief personeelsbeleid zijn voor Het Oogziekenhuis kritische succesfactoren. www.oogziekenhuis.nl

Recente artikelen