GGZ-instelling Accare Drenthe start met verwijzen via ZorgDomein

Array

Per 1 december kunnen huisartsen in de regio Drenthe hun patienten via ZorgDomein verwijzen naar de GGZ-instelling Accare. ZorgDomein ondersteunt de huisarts door het zorgaanbod inzichtelijk te maken en het proces van verwijzen naar vervolgzorg, het aanvragen van diagnostiek en teleconsultatie te vereenvoudigen.

Inzichtelijk aanbod
Tijdens het consult van de patient schakelt de huisarts vanuit het huisartsinformatiesysteem (HIS) naar ZorgDomein en selecteert de reden voor de verwijzing. ZorgDomein toont vervolgens de zorginstellingen die de gevraagde zorg aanbieden. De huisarts en de patient maken samen een keuze uit het zorgaanbod, waarna de huisarts de patient via een bericht met een uniek afspraaknummer aanmeldt bij de gekozen zorginstelling. Wanneer de patient contact opneemt voor het maken van de afspraak, beschikt de zorginstelling over alle benodigde informatie om de patient op het juiste spreekuur in te plannen.

Verwijzen naar vervolgzorg
Vanaf 1 december kunnen huisartsen in de regio Drenthe nu ook verwijzen naar de verwijsafspraak kinder- en jeugdpsychiatrie bij de verschillende locaties van Accare Drenthe. Op de Accare locaties in Almere en Smilde is daarnaast een verwijsafspraak mogelijk voor het Centrum voor eetstoornissen. Accare ontvangt via ZorgDomein de verwijsbrief met alle relevante informatie over de patient. Dankzij de documentatie in het patientbericht die de
patient verstrekt verschijnt de patient goed voorbereid op het intakegesprek.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen