Agnes Kant benoemd tot directeur Lareb

Array

Het bestuur van Stichting Lareb heeft dr. Agnes Kant per 1 april 2013 benoemd tot directeur van het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb als opvolger van prof. dr. Kees van Grootheest. Agnes Kant studeerde Gezondheidswetenschappen in Nijmegen en promoveerde op onderzoek naar de screening op baarmoederhalskanker. Ze is epidemioloog. Eerder was zij lid van de Tweede Kamer voor de SP en kreeg bekendheid als woordvoerder Volksgezondheid en fractievoorzitter.

Agnes Kant is sinds 1 januari 2011 in dienst bij Lareb als afdelingshoofd. Per 1 januari wordt ze adjunct-directeur en per 1 april zal ze de taken van Kees van Grootheest bij Lareb overnemen. Kees van Grootheest neemt op 28 maart afscheid met een symposium, waarbij ook met Agnes Kant, in haar nieuwe functie, kennis kan worden gemaakt. Kees van Grootheest zal zijn werkzaamheden als hoogleraar Geneesmiddelenbewaking en Geneesmiddelenveiligheid nog voortzetten.

Klik hier voor het volledige persbericht.

Bron: LAREB

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen